Cum să-ţi periezi CORECT dinţii. REGULILE de care trebuie să ţii cont zilnic

| 15 iul, 2014

Cei mai multi dintre noi invata tehnicile de periaj inca din copilarie, urmand aceleasi metode de-a lungul intregii vieti. Din pacate metodele pe care ni le insusim sunt de cele mai multe ori eronate. In plus, este recomandat ca indepartarea placii bacteriene sa fie facuta fara a utiliza miscari agresive si un periaj brutal.

Principalii pasi pentru perierea si intretinerea corecta a dintilor sunt urmatorii:
Periati dintii de cel putin 2 ori pe zi. Periati dintii in fiecare seara inainte de culcare, intrucat in timpul noptii gradul de salivatie scade, fapt care favorizeaza cresterea aciditatii la acest nivel. De asemenea este bine sa va periati dintii dimineata, dupa micul dejun pentru a indeparta resturile de mancare.

Nu periati dintii mai mult de 3 ori pe zi. In vreme ce specialistii incurajeaza periajul dintilor dupa masa de pranz (daca acest lucru este posibil), curatarea acestora prea des poate leza gingiile.

Folositi o tehnica blanda de periere a dintilor. Periajul brutal lezeaza gingiile si duce la retragerea acestora, lasand mare parte din dinte descoperita. Totodata pentru indepartarea placii bacteriene sunt necesare miscari finute si in nici un caz brutale. Daca va faceti griji ca tehnica dumneavoastra de periaj este prea brutala, tineti periuta asemeni unui stilou.

Periati dintii cel putin 2 minute. Timpul minim pentru curatarea eficienta a dintilor este de 2 minute. Pentru a va putea incadra in acest interval de timp folositi un cronometru sau periati dintii cat ascultati o melodie.

Stabiliti o rutina de curatare a dintilor. Perierea dintilor in aceeasi ordine de fiecare data va ajuta sa fiti siguri ca ati curatat fiecare dinte.

Folositi periute de dinti cu peri moi sau foarte moi. Cu cat perii periutei de dinti sunt mai duri, cu atat creste riscul de aparitie a leziunilor gingivale.

Schimbati periuta de dinti la intervale de timp regulate. Schimbati periuta de dinti la un interval de 3 luni sau atunci cand perii se degradeaza. In cazul in care perii se degradeaza mult prea repede exista posibilitatea ca tehnica dumneavoastra de periaj sa fie prea dura.

Periutele de dinti electrice reprezinta o alternativa buna, dar nu o necesitate. Acest tip de periute de dinti sunt recomandate celor care nu folosesc o tehnica de periaj corecta, precum si persoanelor cu dizabilitati fizice. Asemeni periutei normale, cea electrica trebuie folosita cel putin 2 minute iar miscarile trebuie sa fie blande.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ