ŞPĂGI COLOSALE pentru Vanghelie! Cum şi-a luat un HOTEL în Predeal

| 13 mar, 20:24

Şpăgile primite de Marian Vanghelie în dosarul în care este acuzat de DNA de fapte de corupţie au fost încasate de primarul Sectorului 5 sub formă de sponsorizări pentru manifestări organizate de instituţia pe care o conducea. De asemenea, o mare sumă de bani încasată de două societăţi ale edilului în baza unor contracte fictive cu alte firme a fost folosită de acesta pentru achiziţionarea unui hotel la Predeal.

Procurorii susţin că o parte din banii solicitaţi de Marian Vanghelie drept "comision" au ajuns la acesta chiar prin conturile Primăriei, dar şi în baza unor contracte comerciale nejustificate încheiate de societăţile pe care le conduce.

"Alte modalităţi, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat «comisionul» solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel sunt: Sponsorizarea de către societăţile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria Sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)", se arată în referatul procurorilor, potrivit România TV.

Citeşte şi: CARACATIŢA ŞPĂGII primite de Vanghelie: la cine au ajuns o parte din bani şi cum se închideau ochii


"(...) aşa cum am arătat, în patrimoniul celor două societăţi comerciale controlate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel au intrat sumele de bani aferente contractelor încheiate de societățile CALEX BUSINESS GRUP S.R.L., Bucureşti S.A. şi ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L., pe de o parte, şi PREMIER PALACE S.R.L., pe de altă parte", mai spun anchetatorii în materialul de urmărire penală, adăugând că, printre altele, aceşti bani au fost folosiţi pentru achiziţionarea, hotelul Bulevard din Predeal, "cumpărat cu suma de 2.700.000 de euro".

Marian Vanghelie a fost dus, vineri seara, în fața magistraților pentru ca aceștia să judece cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pe numele primarului Sectorului 5. Ședința de judecată a început 18:30. Vanghelie a fost dus, joi seara, în arestul Poliției Capitalei, după ce procurorii au efectuat percheziții la locuința acestuia preț de ore întregi.

Primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani și trebuie să petreacă 24 de ore în arest, mandatul expirând la ora 23:00, vineri. Alături de el, au mai fost reţinuţi: Mircea Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan, pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Tag-uri: DNA, Marian Vanghelie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ