Cum vrea baronul PSD, Marian Oprişan, să scape de puşcărie

| 27 ian, 19:15

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprișan, prin avocatul Gheorghiţă Mateuţ, îi cere judecătorului Lucian Buta, achitarea în dosarul „Căprioara”.Marian Oprişan îşi află sentinţa pe 29 ianuarie, la Judecătoria Cluj-Napoca, unde ar urma să se dea sentinţa pe fond în dosarul de corupţie aflat pe masa instanţelor de judecată timp de mai bine de opt ani şi jumătate.

Judecătorul Lucian Buta le-a spus învinuiţilor că pot depune la dosar concluzii scrise. Ceea ce a şi făcut Marian Oprişan, care luni, 26 ianuarie, a depus nu mai puţin de 173 de file de concluzii, prin care vrea să-şi probeze nevinovăţia.

Oprișan invocă declarația Declarația Universală a Drepturilor Omului care spune că:

"Orice persoană învinuită a fi săvârșit o infracțiune este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu a fost stabilită într-un proces public cu asigurarea garanțiilor necesare apărării'.

”În spiritul asigurării prezumției de nevinovăție la articolul 23, punctul 8 din Constituția României se arată că: 'până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este nevinovată'.

Așa cum bine știți la Judecătoria Cluj Napoca are loc procesul Președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan. Majoritatea dintre dumneavoastră ați relatat despre dosarul penal numărul 271 / 231/ 2010 exclusiv din acuzațiile formulate de DNA în rechizitoriu.

În speranța că prezumția de nevinovăție este un drept constituțional care se respectă în România și nu doar un slogan, vă înaintăm în atașament Concluziile scrise depuse pe data de 22 ianuarie 2015 la instanța din Cluj Napoca.

Avem rugămintea de a consulta materialul atașat și de a publica în publicația dumneavoastră materialul, în aceleași condiții ca și restul articolelor care făceau referire la dosarul penal al Președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan.

În speranța că vă veți situa de partea adevărului și veți susține, prin demersul dumneavoastră, prezumția de nevinovăție a oricărui cetățean din România, vă stăm la dispoziție și pe viitor.”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Citeşte şi: DNA: Ce decizie au luat procurorii după audierea lui Cocoş

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ