Curtea de Apel îl menține pe Romeo Stavarache în arest la domiciliu

| 19 dec, 2014

Curtea de Apel Bacău a respins vineri cererea formulată de Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, de revocare a arestului la domiciliu.

Doinița Boană, avocata primarului, a explicat că respectiva solicitare s-a făcut mai devreme decât termenul fixat de instanță, 29 decembrie, date fiind "modificările legislative privind controlul judiciar", dar și pentru că, în opinia sa, "s-a împlinit durata maximă până la care se poate menține arestul la domiciliu în această etapă a procesului".

Față de decizia instanței băcăuane, Romeo Stavarache a făcut o contestație ce urmează a se judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Romeo Stavarache a formulat cererea sa revocare a arestului la domiciliu independent de oamenii de afaceri Liviu Goian și Liviu Cenușă, trimiși în judecată împreună cu edilul suspendat al Bacăului într-un dosar de corupție.

Romeo Stavarache este arestat la domiciliu din 3 septembrie, iar din 1 iulie și până la respectiva dată a fost în arest preventiv fiind acuzat de luare de mită.

În același dosar, dar în stare de libertate, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA și Constantin Apostol, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, precum și omul de afaceri Costel Cășuneanu, pentru complicitate la luare și, respectiv, dare de mită.

În rechizitoriul procurorilor DNA se reliefa faptul că în perioada 2008 — 2011, edilul suspendat Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți inculpați, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani mai multe sume de bani.

Tag-uri: DNA, Romeo Stavarache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ