Reacția DNA după ce a fost acuzată că a adus atingere independenţei Justiţiei

| 17 dec, 2014

Direcția Națională Anticorupție (DNA) susține că sesizarea sa la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) privind posibila săvârșire a unor abateri disciplinare de către un judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost efectuată cu respectarea cadrului legal.

"Sesizarea Inspecției judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii de către DNA a fost întemeiată exclusiv pe art. 97 din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, potrivit căruia 'orice persoană poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, direct sau prin conducătorii instanțelor și parchetelor, în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligațiilor profesionale în raporturile cu justițiabilii ori săvârșirea de către aceștia a unor abateri disciplinare'. Respectiva sesizare a fost făcută la data de 25 aprilie, adică după soluționarea definitivă a cererii legate de măsura preventivă formulată în cauză. Prin urmare, demersul DNA a fost efectuat cu respectarea cadrului legal, în exercitarea dreptul anterior menționat", se arată într-un comunicat al DNA remis miercuri.

Citește și: Caz HILAR: DNA, acuzată că a adus atingere independenţei Justiţiei

Potrivit sursei citate, demersul nu a fost făcut public prin comunicat de presă.

Plenul CSM a apreciat miercuri că sesizarea DNA referitoare la posibila săvârșire a unor abateri disciplinare de către un judecător al ÎCCJ — Secția penală, cu ocazia soluționării propunerii de arestare preventivă a doi inculpați, este de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său.

Tag-uri: csm, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ