Daciana Sârbu, vicepreşedintele Comisiei de Mediu din PE, despre Roşia Montană

| 07 iul, 2014

Europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară (ENVI) din Parlamentul European.

Deşi s-a remarcat de-a lungul timpului ca o luptătoare împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană şi pentru reguli stricte în domeniul gazelor de şist, Daciana Sârbu susţine că nu temele legate de mediu vor fi prioritatea sa în noua funcţie din Parlamentul European. Preocupările principale ale social-democratei vor fi sănătatea şi siguranţa alimentară.

„În primul rând, e sigur o onoare să fiu vicepreşedinte. Tot ce se va discuta în Comisia de Mediu în următorii 5 ani va fi public şi pe agenda fiecărei întâlniri. Apoi, personal, când va fi cazul, voi aduce subiecte de interes pe agenda de discuţii. Dincolo de asta, toate luările mele de poziţie vor avea legătură şi cu protecţia mediului, dar în mod special pe domeniul sănătăţii şi al siguranţei alimentare. Aceasta va fi aria de interes. Legat de Roşia Montană nu mi-am schimbat niciodată declaraţiile, legat de gazele de şist n-am prea făcut declaraţii. În perspectiva noii funcţii nu am ce să discut decât despre subiectele care vor fi pe agendă. Aria mea de interes va fi în mod special sănătatea şi siguranţa alimentară”, a declarat Daciana Sârbu, pentru stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Daciana Sârbu a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de mediu, sănătate publică a Parlamentului European

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2014
Alexandru
Rosia Montana
Bine ca se va ocupa de siguranta alimentara,si nu de probleme miniere, ca ne-ar fi adus la sapa de lemn si de rasul Europei - ca s-ar tot opune relansarii unei industrii cu mare potential in Romania printr-un proiect cu care Comisia Europeana spune ca e de acord
08 iul, 2014
Tiorel Vonta
La locul potrivit, aleasa potrivita
Si la parlamentul european se practica sustinerea unor neaveniti in posturi pentru care nu sunt nici macar initiati. Ce pregatire tangentiala cu sanatatea publica si siguranta alimentara are fata lui Sirbu, o biata absolventa de drept?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ