Victorie pentru Chevron în războiul gazelor de şist din Vaslui

| 13 iun, 2014

Prefectura Vaslui a castigat in instanta anularea hotararii Consiliul Local Gagesti, prin care se interzicea explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei prin metoda fracturarii hidraulice. Chevron este compania care are un acord de mediu pentru astfel de activitati in aceasta zona.

Decizia luata de Tribunalul Vaslui nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel. Procesul se afla pe rol inca din luna august a anului trecut, insa a suferit mai multe amanari si are ca subiect decizia alesilor din comuna vasluiana Gagesti, din iunie 2013, de a interzice exploatarea si explorarea gazelor de sist pe teritoriul comunei.

Compania Chevron mai are trei acorduri de mediu in judetul Vaslui, Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti si Puiesti. De asemenea, in martie 2014, prefectura din Vaslui a dat in judecata Consiliul Local Dodesti, pentru acelasi motiv.


Anterior, a castigat procesul impotriva Consiliului Local Pungesti, localitate unde Chevron a inceput deja lucrarile de foraj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ