Dan Şova: Faptul că o mare companie ca Bosch este prezentă în România, e un semnal foarte bun

| 08 iun, 2013

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a afirmat sâmbătă că este un semnal foarte bun pentru România prezenţa în ţara noastră a unui concern cum este Bosch, care a inaugurat, la Blaj, o nouă unitate de producţie.

"Faptul că o asemenea întreprindere este prezentă în România, şi nu doar într-o singură locaţie, ci în două, la Blaj şi Cluj-Napoca, este un semnal foarte bun pentru această ţară", a afirmat Şova. El a menţionat că este vorba despre o colaborare "cu un gigant industrial, cu 306.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri de 52,5 miliarde de euro pe 2012", începutul anului 2013 găsind compania Bosch cu 1.400 de angajaţi în România şi cu o cifră de vânzări realizată de 180 de milioane de euro.

"Este un semnal foarte bun pentru noi ca ţară şi este extrem de important să ştim că din 180 de milioane de euro vânzări, în anul 2013, compania Bosch face 120 de milioane de euro investiţii. (...) Am toată încrederea că această companie se va dezvolta în anii următori, până în 2017 - 2018, şi că exemplul pe care îl avem, cel puţin în domeniul componentelor auto de la compania Bosch, de la extinderea producţiei pe care a decis-o şi Daimler anul acesta la Sebeş, după investiţia iniţială de la Cugir, să fie de natură să convingă şi alţi producători germani din acest domeniu să vină în România", a declarat Dan Şova.

El a spus că visează, ca orice cetăţean român, la ziua în care un producător german de maşini va lua decizia să facă şi producţie de maşini în România.

"Noi suntem pregătiţi, ştim cu toţii greşelile care s-au făcut în anii trecuţi şi pentru care România a pierdut investiţia în favoarea Ungariei, dar sper că, în anii următori, vom reuşi să convingem şi industria germană producătoare de maşini şi alţi producători de componente auto să vină în România", a subliniat Şova.

Ministrul a menţionat că pe 29 iulie va avea loc inaugurarea Daimler la Sebeş.

"Mă bucur că s-a constatat noua deschidere a României către investiţii. Noi încercăm şi ne chinuim să facem tot ceea ce este posibil de la Bucureşti", a susţinut ministrul, arătând că acest lucru nu ar fi posibil fără aportul autorităţilor locale.

O investiţie de 50 de milioane de euro, cea mai importantă din judeţul Alba în ultimii ani, a fost inaugurată sâmbătă în municipiul Blaj de concernul german Bosch.

Fabrica va asigura pentru început 320 de locuri de muncă, potrivit angajamentului-contract semnat anul trecut de Bosch cu Ministerul Finanţelor, urmând ca până în 2017 numărul angajaţilor să crească la aproape o mie. Ministerul Finanţelor a aprobat, în primăvara anului trecut, solicitarea pentru acordarea ajutorului de stat destinat investitorilor străini, respectiv o subvenţie de 13,4 milioane de euro.

Investiţia de la Blaj nu este singura realizată de concernul german, cel mai mare furnizor de tehnologie auto pe plan mondial, în acest an în România. Grupul Bosch va inaugura în trimestrul al IV-lea în Cluj-Napoca, pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi, un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului sunt prevăzute aici investiţii de 77 de milioane de euro. În cadrul fabricii din Cluj vor lucra peste 300 de oameni în domeniul producţiei şi dezvoltării, peste jumătate dintre aceştia fiind deja angajaţi şi efectuând în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara ţării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ