Şova: CNADNR are nevoie de 4 mld. € să astupe gropile şi are 180 de milioane din rovinietă

| 27 iun, 2013

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a anunţat că CNADNR are nevoie de 4 miliarde de euro pentru a astupa gropile din şosele, iar în buget are doar 180 de milioane de euro, bani adunaţi din rovinietă.

"Vreau să ştiţi nişte cifre. Direcţiile regionale de drumuri şi poduri, şapte la număr, la cererea noastră, ne-au făcut o evidenţă a ce bani ne-ar trebui doar pentru astuparea gropilor, nu pentru reabilitări sau lucrări de profunzime, numai pentru astuparea gropilor. Adunând sumele necesare la nivel naţional ne-a dat peste 4 miliarde de euro. Aceasta este suma necesară numai pentru astuparea gropilor.

Bugetul anual al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru astuparea gropilor este de 180 de milioane de euro, bani care se colectează din rovinietă, în fiecare an, la nivel naţional. Rovinieta se ia pentru circulaţia pe drumuri naţionale şi autostrăzi, deci pe 17.800 de kilometri de drum", a declarat, Şova, citat de Mediafax.

El a spus, totodată că de la Guvern s-au alocat anul acesta 91 de milioane de lei pentru lucrări pe drumurile naţionale, din care 14 milioane de lei sunt pentru covoare asfaltice şi pentru straturi rutiere foarte subţiri, unde sunt de făcut unele reparaţii.

În ce priveşte investiţiile în drumuri, ministrul a spus că acestea sunt în valoare de 1,2 miliarde de euro şi se dau de la bugetul de stat.

"Când am preluat CNADNR, am preluat-o într-o situaţie dramatică, 680 de milioane de euro datorii, şi le-am achitat pe toate. Guvernul a alocat cei mai mulţi bani din istoria postdecembristă a României în drumuri, 1,2 miliarde de euro, dar cu 680 de milioane de euro am achitat datoriile lăsate de guvernele Boc şi Ungureanu. Nu am avut ce să facem. Dacă nu le achitam, ştiţi foarte bine ce se întâmpla şi cu firmele, şi cu procesele, şi cu locurile de muncă. Până la sfârşitul lunii mai am achitat cei 680 de milioane de euro. Nu am rămas cu foarte mulţi bani de investiţii în 2013", a spus el.

Dan Şova a declarat că, în 2014, investiţiile în reabilitări vor fi mai mari, singura diferenţă fiind că "nu vom mai avea datorii, fiindcă, în acest moment, CNADNR este foarte bine şi puternic controlată financiar. Ce lucrează plăteşte, toate contractele pe care le are sunt aprobate. Suntem într-o altă situaţie financiară. La anul vom avea aceşti bani de investiţii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ