Dan Şova: Legea parteneriatului public-privat ar putea trece prin Guvern până la sfârşitul lunii

| 15 iul, 2013

Noua lege privind parteneriatul public-privat ar putea trece prin Guvern până la 30 iulie, dacă Bruxelles-ul va accepta forma finală a acestui proiect şi dacă nu vor fi probleme pe circuitul de avizare, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

Pe 17 iunie, o echipă de experţi ai Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii finale cu Comisia Europeană privind noua legislaţie a parteneriatului public-privat, a anunţat ministrul Dan Şova.

''Pe 17 iulie, o echipă a DPIIS se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii finale cu CE privind acest proiect de lege. După ce vom avea forma finală agreată cu Comisia, proiectul va pleca pe circuitul de avizare. Dacă avem forma finală negociată cu Bruxelles-ul pe 17 iulie - sper să se închidă absolut toate discuţiile care sunt -, dacă circuitul de avizare merge bine, până pe 30 iulie o trecem (prin Guvern - n.r.). Dacă nu, când ne întoarcem din vacanţă, la sfârşitul lui august, cât să facă observaţiile de rigoare toate ministerele, noi să le răspundem, să discutăm toate avizele, mai ales că sunt foarte multe ministere implicate şi interesate în această lege, dar, oricum, la începutul sesiunii parlamentare, deci până la 1 septembrie, proiectul de lege va fi în Parlament pentru a fi dezbătut'', a explicat Şova.

Acesta a ţinut să precizeze că noul proiect de lege a parteneriatului public-privat nu reprezintă, aşa cum a fost Legea 178 din 2010, un "produs legislativ făcut undeva în întuneric, după perdele, prin minister", ci este o contribuţie ştiinţifică a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi doar într-o mică măsură a Executivului. În plus, noul proiect de lege este realizat ''cu toate rigorile" şi acceptat atât de Banca Europeană de Investiţii, cât şi de BERD, de Banca Mondială şi de EPEC.

Ministrul-delegat a remarcat că nu s-a primit nicio observaţie la acest proiect de act normativ în cadrul dezbaterii publice.

"Nu am primit până acum nici măcar o observaţie în dezbaterea publică pe acest proiect. Să ne lămurim în acest moment dacă este cineva interesat sau nu de cum va arăta legea PPP. Noi aşteptăm în continuare. Va mai dura cât va sta pe circuitul de avizare. Până va fi trimisă în Parlament în forma finală va mai dura. Deci, cine este interesat să facă observaţii în acest cadru al dezbaterii publice poate să o facă pe mail-ul oficial şi să trimită orice observaţii", a mai spus Dan Şova.

Revenind la vechea lege a PPP, respectiv Legea 178, el a subliniat că aceasta a fost complet nefuncţională, argumentând că în temeiul acesteia în România nu a existat niciun proiect de PPP. Ministrul a dat asigurări că toate deficienţele de reglementare au fost îndreptate.

În plus, potrivit acestuia, Legea 178 nu numai că a avut un istoric nefast pentru că nu a condus la niciun proiect în PPP, dar a şi creat foarte multe suspiciuni justificate la nivelul Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ