Dan Voiculescu a pierdut procesul în care a contestat numirea judecătorilor din Dosarul ICA

| 09 apr, 14:31

Dan Voiculescu a pierdut procesul în care a contestat raportul Inspecţiei Judiciare din CSM, care a stabilit că cei doi judecători care au judecat dosarul ICA au fost repartizaţi corect în completul care a dat sentinţa definitivă.

"Respinge ca inadmisibilă acţiunea formulată de reclamantul Voiculescu Dan în contradictoriu cu pârâta Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", au decis judecătorii.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.


Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, în urma verificărilor, că dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentre (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, a fost repartizat în mod legal completului format din judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea.

Citește și: Daniel Constantin îi DESFIINŢEAZĂ partidul lui Voiculescu: Mai mult de 95% dintre conservatori vor fuziunea cu PLR


Avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect.

Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări, inclusiv cu privire la repartizarea dosarului.

"În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instanţelor şi Hotărârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers", arăta CSM.

Imediat după condamnarea sa, în august 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, Dan Voiculescu a contestat la CSM procedura de numire în completul de judecată a doi dintre judecătorii care l-au condamnat, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Aceştia îi înlocuiseră pe Stan Mustaţă, arestat pentru trafic de influenţă, şi Florică Duţu, care se pensionase.


Tag-uri: csm, Dan Voiculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 14:39
cantautor
Av.Mateut,inca un succes?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ