Lovitură dură pentru puşcăriaşii celebri! Noul Cod Penal îi obligă să...

| 04 apr, 13:48

Celebrilor corupți din penitenciarele din România li se pregătește o surpriză. Noul Cod Penal prevede ca aceștia să nu mai poată părăsi închisoarea înainte de termen dacă nu plătesc integral prejudiciul adus statului.

Astfel, chiar dacă muncesc, scriu sau sunt trecuți de vârsta la care pot beneficia de reducerea pedepselor, aceștia nu vor fi eliberați din pușcărie dacă nu plătesc tot prejudiciul.

Printre cei vizați sunt Dan Voiculescu (67 de ani și 10 ani de închisoare, prejudiciu – 60 milioane de euro), Ioan Becali (62 de ani și 6 ani și patru luni de închisoare, prejudiciu - 10 milioane de dolari) și alți pușcăriași celebri care au de înapoiat statului sume impresionante.

Jurnalistul Cătălin Tolontan este de părere că, în plină epocă a intrărilor în arest sau în închisoare, eliberarea lui Gigi Becali deschide paranteza ieșirilor.

”Cei închiși divorțau de formă, își mutau casele în proprietatea rudelor sau prietenilor, scăpau neexecutați și beneficiau apoi de eliberare înainte de termen. Uneori, ieșeau la jumătatea perioadei sau, cei peste 60 de ani, la o treime din pedeapsa dictată.

După noul Cod, singura posibilitate de eliberare înainte de termen fără să achiți tot ar fi ca, în fața judecătorului, cel închis să probeze că nu are nici o posibilitate să plătească. Dar în cazul unor George Becali, Ioan Becali, George Copos (ca să ne referim doar la situațiile cu oameni din sport) acest lucru ar fi aproape imposibil de susținut credibil în fața instanței”, scrie jurnalistul pe tolo.ro.

Așa se explică faptul că, pentru a-i fi acceptată eliberarea condiționată, Gigi Becali a plătit integral prejudiciul de aproximativ 3 milioane de euro în dosarul schimbului de terenuri. La fel a procedat George Copos, în cazul Loteria I, unde a achitat 1 milion de euro înainte de a cere o eliberare care nu i-a fost încă acordată

“La Microsoft, DNA susține că prejudiciul este de sute de milioane de euro. În aceste condiții, dacă vor fi condamnați, practic inculpații de azi vor fi puși în situația de a alege între a plăti cu tot ceea ce au sau a continua să stea în temniță.

Practic, se ajunge la situația normală, reclamată de opinia publică: se respectă deciziile judecătorești și banii revin la contribuabil în momentul în care cei care i-au dobîndit ilegal sînt puși să aleagă între ei și libertate”, mai scrie Cătălin Tolontan pe blogul său

“Încet, încet, se realizează ceea ce publicul așteaptă: returnarea banilor către bugetul de stat”, conchide jurnalistul.

 

Citeşte şi: BECALI, la ieşirea din închisoare: Nu mai dau un leuţ la nimeni. Ce planuri de viitor are LATIFUNDIARUL!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ