Dumbravă: CSM a sesizat IJ cu privire la ultimele afirmații ale lui Băsescu referitoare la justiție

| 07 apr, 14:37

Judecătorul Horațius Dumbravă a declarat marți că șeful Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a anunțat, în debutul ședinței plenului CSM, că a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu ultimele afirmații ale fostului președinte Traian Băsescu referitoare la justiție.

"Președintele CSM ne-a anunțat chiar la debutul ședinței că a sesizat IJ cu privire la afirmațiile făcute de domnul Traian Băsescu. Urmează ca IJ să facă verificările necesare. (...).

Citeşte şi:  Victor Ciutacu, despre Băsescu: Chiar și așa bătrân și penibil tot e personaj în comparație cu tristu'

A făcut o nouă sesizare după declarațiile de aseară și bănuiesc că dacă aceste declarații continuă după adrenalina pe care ne-a dovedit-o în ultima perioadă personajul în cauză, probabil și cu privire la afirmațiile de acum", a afirmat Dumbravă la plecarea de la sediul CSM, citat de Agerpres.

Citeşte şi:   TRAIAN BĂSESCU dă directive justiţiei. Cum ar trebui judecată Elena Udrea

Traian Băsescu este un recidivist

"Mi se pare discursul folosit de domnia sa aseară (n.r. luni) la un nivel foarte jos. Au coborât foarte jos nivelul discursurilor, din păcate, unii politicieni. Mă miră la domnia sa că are astfel de discurs. Poate că în timp își va pondera discursurile. (...) Iată că a recidivat domnia sa cu privire la încălcarea independenței justiției, pentru că astăzi s-a constatat că a încălcat independența justiției atunci când a făcut acea afirmație legată de terenurile de la Nana, legându-se de sechestrul impus de procuror și constatat ca fiind legal de judecător. (...) Mă miră, să sperăm că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, deși mă îndoiesc", a afirmat Dumbravă.

El a arătat că nu înțelege declarațiile lui Băsescu privind magistrații ''acoperiți'' după 10 ani în care nu a pus în practică legea referitoare la cercetarea acestora.

"După 10 ani în care nu a pus în practică legea privind cercetarea celor care sunt acoperiți, acum face astfel de afirmații. Mă întreb ce l-a împiedicat timp de 10 ani să facă verificările prin CSAT, în condițiile în care domnia sa era președintele acestei structuri", a spus judecătorul.

În opinia sa, fostul șef al statului este un ''recidivist'', pentru că este a treia oară când CSM constată încălcarea independenței justiției.

"De două ori anul trecut, când încă avea calitatea de președinte al României. Acum astăzi și să vedem sigur ce va constata IJ în urma sesizării de către președintele CSM de astăzi", a adăugat Dumbravă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ