DAN VOICULESCU este în spatele noului partid PPU-SL

| 08 iun, 18:08

Într-o postare pe blogul personal vorbește despre virtutea doctrinei umaniste și despre ”grupul de tineri” care au depus cererea de înregistrare la Tribunalul București.

”Astazi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU.

Partidul preia doctrina umanista, fondata de mine in 1992 care recunoaste demnitatea, valoarea si posibilitatile de desavarsire a fiintei umane.

Doctrina umanista a fost rezultatul analizei sistemului capitalist si socialist care a avut drept concluzie faptul ca ambele au o

Oamenii reactioneaza din frica sau din interes, oamenii sunt diferiti, cu calitatile si defectele lor, oamenii nu au limite in atingerea interesului lor si sunt prea putin preocupati de interesele societatii. Trist, dar adevarat!

Romania este in deriva. Capitalismul si socialismul sunt compromise:

Ambele au fost infirmate de viata (vezi repetatele încercari de adaptare);

Nici una dintre cele doua nu mai au baza ideologica prin disparitia antagonismului dintre capital si clasa muncitoare;

Atat capitalismul, cat si socialismul nu au avut in vedere natura umana in elaborarea principiilor doctrinare.

Citeşte şi: S-a RUPT partidul Conservator. S-a înființat PPU-SL

Doctrina umanista modifica ecuatia patron-salariat; capital financiar-capital uman; individ-societate (toate fiind tratate in general ca fiind antagonice) într-o triada armonica capital-initiativa (cu componenta sa de risc)-munca.

In aceasta triada, socialismul acorda prioritate muncii iar capitalismul acorda prioritate capitalului. Umanismul nu acorda asemenea prioritati si considera ca valoarea, in particular valoarea adaugata, izvoraste din ansamblul celor trei elemente si este maximizata prin armonizarea lor.

Aceasta doctrina propune o constructie sociala sanatoasa, bazata pe clasa de mijloc, pe valorile familiei.

Realitatea este ca lumea este compusa din oameni care au initiativa, din indivizi care stiu sa organizeze si sa conduca, dar si din persoane care au nevoie de sprijin.

Istoria va confirma sau infirma valabilitatea acestei doctrine pe care am numit-o ”a patra cale”, susține Voiculescu pe blogul personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ