S-a RUPT partidul Conservator. S-a înființat PPU-SL

| 08 iun, 17:25

În spatele formării noului partid sunt conservatorii care nu doresc fuziunea cu PRL-ul lui Tăriceanu. Cel care a anunțat public formarea noului partid politic este senatorul Alfred Laurențiu care și-a dat deja demisia din Partidul Conservator.

Iată și comunicatul comitetului de inițiativă al noului PPU-SL:

”Luni, 8 iunie 2015 la Tribunalul Bucureşti au fost depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este un partid nou, fondat de tineri care cred si sustin doctrina umanista fondata de profesorul Dan Voiculescu in 1992, precum si de lideri marcanti ai PC.

 

Doctrina umanista este potrivită momentului şi poporului român, fiind singura care poate determina, credibil si consistent, o schimbare fundamentala. Această doctrină oferă repere teoretice şi practice pentru soluţionarea contradicţiilor majore manifestate în cadrul societăţii contemporane.

Esenta doctrinei umaniste este aceea ca natura umana este la baza tuturor lucrurilor.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) s-a născut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresata clasei de mijloc, romanilor care in ultimii ani au suferit in tacere, au pierdut, au fost invrajbiti, umiliti si sacrificati.

Acest partid se adreseaza clasei de mijloc, fie ei profesori, medici, functionari, politisti, antreprenori sau pensionari, toti cei care au demonstrat ca sunt capabili sa fie proprii lor stapani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) isi propune dezvoltarea clasei de mijloc în România şi promovarea capitalului autohton.

In egala masura, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) urmareste redescoperirea valorilor astfel incat criteriul valorii umane sa fie mijlocul de selectie in societate, inclusiv in politica.

 

Conform statutului, toti cei care vor adera la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) pana la primul Congres al partidului vor avea calitatea de membri fondatori.

Sute de persoane din intreaga tara si-au manifestat sustinerea pentru Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) si au transmis liste cu semnaturi pentru sustinerea infiintarii acestuia.

Primul Congres al PPU (social-liberal) va avea loc in luna noiembrie 2015 si va decide conducerea partidului pentru urmatorii 4 ani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va fi condus, până la primul Congres al PPU (social-liberal), de catre Comitetul de Inițiativă din care fac parte cei patru membri fondatori care au semnat actele de constituire.”, se spune în comunicatul remis redacției.

APEL CĂTRE ROMÂNIA CLASEI DE MIJLOC

Acest mesaj este adresat României tăcute, României care, până astăzi, a suferit în tăcere, a pierdut, a fost umilită, uitată şi sacrificată. Un mesaj pentru România clasei de mijloc. Credem în capacitatea acestei Românii de a-şi recâştiga demnitatea şi drepturile sale legitime, potrivit stiripesurse.ro.

Trăim într-o ţară aflată sub ocupaţie. Sub ocupaţia agresivităţii, a prostiei şi a nedreptăţii.

Trăim într-o ţară mutilată. O ţară desfigurată de ură, incompetenţă şi impostură.

O ţară în care valorile veritabile sunt umilite, izolate şi condamnate.

Umaniştii cred în manifestarea liberă a personalităţii umane, prin exercitarea deplină a drepturilor fundamentale ale omului, a demnităţii umane

Putem să ne recuperăm respectul. Avem obligaţia de a ne redescoperi valorile.

Criteriul valorii umane trebuie să fie criteriul de selecţie în societate, inclusiv în politică.

  • Economia României poate fi prosperă.
  • Sistemul de educaţie poate fi competitiv.
  • Sistemul de sănătate poate fi modern şi eficient.
  • Securitatea socială a cetăţenilor români poate fi garantată.
  • Sistemul de justiţie trebuie să fie in slujba omului şi a apărării drepturilor sale
  • România are potenţial economic şi cultural semnificativ
  • România are resurse uriaşe de inteligenţă.

Este însă necesar ca acest potenţial şi asemenea resurse să fie responsabil administrate.

Umaniştii cred că:

  • Românii trebuie să aibă un nivel de viaţă civilizat
  • Românii vor să poată asigura copiilor şi nepoţilor lor şansa de a se dezvolta într-o societate sănătoasă.

În ultimii ani, România a fost guvernată discreţionar şi iresponsabil. Nivelul de trai s-a redus constant.

Timp de un deceniu, pensionarii, mamele, nou-născuţii, artiştii, militarii, medicii, profesorii au fost sistematic umiliţi de un regim politic agresiv şi obtuz.

Polarizarea societăţii în două clase sociale extreme, bogaţi şi săraci, a divizat România.

Înainte de a fi bogaţi sau săraci, de la oraş sau de la ţară, talentaţi sau mai puţin talentaţi, femei sau bărbaţi, cu toţii suntem OAMENI.

A venit momentul să determinăm o schimbare majoră bazată pe principiile umaniste care să asigure respectarea drepturilor fundamentale la viaţă, la un trai decent, la sănătate şi educaţie.

DOCTRINA UMANISTĂ este singura care poate determina, credibil şi consistent, o schimbare fundamentală de sistem.

Această doctrină, în esenţă, are în vedere neantagonismul dintre individ şi colectivitate – înţelegând că individul nu se poate afirma în afara societăţii iar societatea este o sumă a indivizilor.

În relaţia cu cetăţenii săi, statul poate fi abuziv, statul poate corupe, statul poate fi opresiv.

STATUL ESTE AL OAMENILOR, NU OAMENII AI STATULUI!

Esenţa doctrinei umaniste este aceea că natura umană este la baza tuturor lucrurilor.

Societatea umanistă – societatea viitorului, trebuie să fie organizată pe trei paliere:

INIŢIATIVĂ – EXECUŢIE – ASISTENŢĂ

Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativă, din oameni care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din oameni care au nevoie de sprijin.

Societatea umanistă se bazează pe un tip nou de coeziune socială care depăşeşte bipolaritatea antagonică dintre muncă şi capital, înlocuind-o cu triada INIŢIATIVĂ – CAPITAL – MUNCĂ.

Doctrina umanistă consideră că valorile definitorii ale oricărei comunităţi sunt create de oameni pentru oameni şi nu împotriva lor.

Educaţia, instruirea, cunoaşterea sunt mijloace concrete de dobândire a libertăţii. Numai un om liber se poate exprima şi afirma fără reţineri în societate.

Credem in puterea românilor de a se mobiliza pentru a-şi apăra drepturile, pentru a-şi recâştiga demnitatea.

Credem în capacitatea românilor de a lupta pentru a redobândi dreptul la speranţă, dreptul la o viaţă decentă, dreptul de a fi cetăţenii unui stat corect şi prosper.

Credem că fiecare dintre noi are datoria de a reacţiona, de a-şi folosi drepturile legale de care dispune.

Orice voce publică, care se va implica şi va susţine acest demers, va contribui direct şi concret la o schimbare fundamentală în destinul României.

România clasei de mijloc trebuie să vorbească şi să formeze

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ