Daniel Constantin i-a dat lovitura de graţie lui Voiculescu! PC a fuzionat cu PLR

| 19 iun, 13:24

Congresul extraordinar al Partidului Conservator (PC) a validat, vineri, fuziunea acestei formațiuni politice cu Partidul Liberal Reformator (PLR), pentru a crea noua formațiune - de centru dreapta, de factură liberală - care se va numi Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

"Motivul pentru care am convocat astăzi Congresul extraordinar al PC este acela de a vă propune să facem un pas către viitor, să ducem construcția partidului nostru către o altă etapă, să facem ca vocea noastră și proiectele dumneavoastră să fie mai bine auzite de electorat. Contextul politic din ultimii ani ne oferă astăzi șansa de a construi cea de a treia forță politică din România. Avem cu toții această șansă istorică și astăzi depinde numai de noi dacă hotărâm să facem acest pas deosebit de important", a afirmat Constantin la Congresul extraordinar al PC, citat de Agerpres.

Citeşte şi:  Călin Popescu Tăriceanu, despre fuziunea PLR-PC: Vom deveni a treia forţă pe scena politică

Daniel Constantin a precizat că decizia este dificilă pentru fiecare, inclusiv pentru el.

"Sigur că, uitându-ne în urmă, este o decizie dificilă pentru fiecare dintre noi. Vă asigur că nici eu nu am luat ușor această decizie, care are o puternică încărcătură emoțională, dar oferă astăzi o șansă mult mai mare pentru ca proiectele noastre nu numai să fie auzite, ci să fie înfăptuite. Vă propun să participați alături de mine și de conducerea centrală a PC la înființarea pentru prima dată în România a unui partid a cărui identitate europeană să nu fie pusă la îndoială. Un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE, care luptă la nivel european pentru o democrație autentică, pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești pentru care am luptat cu toții după anul 1989", a adăugat Constantin.

Constantin a subliniat contribuția conservatorilor la guvernare și le-a mulțumit colegilor de partid din Guvern pentru înfăptuirea programului de guvernare.

"În egală măsură vreau să vă salut și să vă spun că sunt alături de dumneavoastră, de toți cei care respectă contribuția pe care Dan Voiculescu a avut-o la construcția acestui partid. (...) Am fost de-a lungul ultimilor trei ani un partid serios și consecvent, membru al unei coaliții solide de guvernare. Am susținut programul de guvernare fără condiționări politice și fără a urmări un interes personal sau de partid și tot timpul cu gândul de a implementa măsuri corecte pentru cetățeni", a adăugat el.

Liderul PC le-a cerut colegilor săi să rămână uniți și să acorde un vot de încredere noului proiect politic — ALDE.

"Sunt convins că într-un partid mult mai mare valorile conservatoare pot fi mult mai bine auzite de cetățeni. A fost o onoare pentru mine să fiu în fruntea PC pentru mai bine de cinci ani. Vă asigur că va fi o onoare și o responsabilitate și mai mare să duc împreună cu dvs partidul la un alt nivel. Vă cer să rămânem uniți. Vă chem să dăm acest vot de încredere acestui nou proiect politic, nu numai pentru noi, dar și pentru România. ALDE este alternativa pentru românii care nu se regăsesc în nici unul dintre cele două partide care domină scena politică românească. Prin constituirea celei de-a treia forțe politice vă propun să le oferim șansa de a-și regăsi valorile democratice europene pentru care s-au luptat în ultimii 25 de ani. Sper ca astăzi împreună să ajungem la decizia care să facă din scena politică românească un peisaj în care toți cei ce vor să facă politică, cei ce aspiră la anumite lucruri să se regăsească. Am convingerea că noul partid va lupta pentru valori democratice europene autentice, în care fiecare să se regăsească", a mai spus Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 13:30
Luiza Popa
in ce parte a corpului i-a dat lovitura "ala micu"?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ