Victor Ponta, despre fuziunea PC-PLR: Împreună vreau să ducem mai departe modelul pe care l-am creat în USL

| 19 iun, 13:55

"Apreciez efortul PLR și PC de a construi o forță politică de centru în ‪România‬. Scena politică are nevoie de un partid care să unească forța ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor și cu abordarea socială specifică", a spus Victor Ponta despre fuziunea dintre PC şi PLR.

Desi nu pot pot fi astazi alaturi de dumneavoastra, din motive medicale, salut actiunea PC si PLR si va transmit ca apreciez efortul dumneavoastra de a construi o forta politica de centru. Scena politica romaneasca are nevoie de un partid care sa uneasca forta ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor si cu abordarea sociala specifica.

Desi sunt presedintele unui partid de centru-stanga, si poate nu intotdeauna valorile noastre s-au suprapus, am reusit sa lucram impreuna foarte bine in ultimii ani pentru ca, inainte de orice, am pus mai presus interesul romanilor, dorinta de a intari statul, de a construi un model de crestere economica si un model social prin care sa depasim anii de ura, scandal si de dezbinare care au facut atat de mult rau Romaniei.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, despre fuziunea PLR-PC: Vom deveni a treia forţă pe scena politică


"Am reusit impreuna sa relansam economia, sa crestem din nou veniturile romanilor si sa punem capat abordarii care a dus la saracirea sistematica a celor multi. Putem sa stam cu capul sus in fata romanilor, desi stiu ca mai avem mult de facut.

Am toata increderea in domnul Calin Popescu Tariceanu care a demonstrat de-a lungul anilor performanta la guvernare, viziune politica, dar si preocupare pentru constructia unei democratii autentice, in care libertatile si drepturile oamenilor sa fie cu adevarat respectate.

Am incredere in domnul Daniel Constantin, un model de succes al noii generatii de politicieni, un bun coleg, un om care a inteles sa fie aproape de romani, un bun ministru.

Vreau ca, impreuna, sa ducem mai departe modelul pe care l-am creat in Uniunea Social Liberala — adica, politici de crestere economica, de stimulare a crearii de noi locuri de munca si politici prin care sa ii ajutam pe cei care au nevoie. Este un model care a avut succes in acesti ani si care a facut din Romania o tara stabila si cu o economie sanatoasa, la care partenerii nostri se uita cu admiratie.

Ne apropiem de completarea unui ciclu de guvernare in care am reusit sa crestem veniturile populatiei, dar si sa ajutam mediul de afaceri, prin scaderi de taxe si prin alte masuri de sprijin. Mai avem insa de promovat proiecte importante, precum noile Coduri Fiscale sau Legea salarizarii. Vreau sa ducem impreuna la capat aceste proiecte, asa cum ne-am angajat in fata romanilor si ma bazez pe sprijinul dumneavoastra pentru continuarea acestui proiect.

Va urez succes in noul proiect politic si sunt sigur ca acesta va veni, pentru ca fiecare dintre dumneavoastra sunteti oameni care puneti pe primul pas interesul oamenilor si al tarii", a conchis premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 14:09
Palada Pufosul
dintr-o greseala de redactare,acesta nu este mesajul lui Ponta
este cel al tov.Nicolae Ceausescu,la al XIV-lea Congres
de fapt,este acelasi lucru
apa de ploaie
19 iun, 14:28
Constantin Andrei
altii care se vor cocota pe spinarea PSD-ului la viitoarele alegeri..
si UNPR,idem
PSD se va cocosa foarte mult,mai ales ca Ponta are si DNA pe cap..
noroc ca exista Sova:este virgin

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ