Tăriceanu, ATAC la Comisia de control a activităţii SRI: Nu e capabilă să-şi facă treaba

| 17 iun, 16:48

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că membrii Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI nu îşi îndeplinesc în mod eficient atribuţiile, potrivit Agerpres.

 

"Nu am impresia că Comisia de control este capabilă să facă exact treaba pe care societatea o aşteaptă de la ea. Aşa cred din ceea ce văd în spaţiul public, dar sigur că ar fi (indicat - n.r.) mai ales în această situaţie, după audierile pe care le va face Comisia, care va fi răspunsul public. Nu au stabilit (audieri -n.r.), dar Comisia a fost sesizată şi trebuie să înceapă să analizeze aceste lucruri. Cel mai simplu este să răspundem aşa (că nu este adevărat - n.r.), dar ar însemna că lucrurile sunt tratate superficial (în Comisie - n-r.)", a declarat Tăriceanu, miercuri, întrebat dacă SRI 'controlează Comisia de control'.

Potrivit lui Tăriceanu, şi asociaţiile magistraţilor din România aşteaptă din partea Parlamentului o poziţie cu privire la posibila implicare a serviciilor secrete în activitatea autorităţilor judecătoreşti.

"Asociaţiile aşteaptă, în această privinţă, ca şi Parlamentul să joace un rol fiindcă acesta are, prin prerogativele sale, exercitarea controlului civil asupra serviciilor prin Comisia de specialitate. Din păcate, nu întotdeauna acest control se face în mod eficient şi probă este că asociaţiile profesionale ridică această problemă din nou. Orice instituţie care scapă controlului public riscă să aibă derapaje de putere, în sensul abuzului de putere. Acesta este sensul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat", a mai spus Tăriceanu.

El a subliniat faptul că legislaţia în vigoare prevede evitarea oricărei ingerinţe în actul de justiţie.

"Prin urmare, declaraţiile aş spune surprinzătoare pe care le-a făcut un înalt funcţionar al SRI ridică serioase semne de întrebare şi îngrijorare în rândul magistraţilor. Ei consideră că aceste ingerinţe nu sunt sub nicio formă acceptabile şi au solicitat atât CSM-ului, şi urmează şi CSAT-ului, să discute aceste chestiuni, să le analizeze cu toată responsabilitatea", a conchis Tăriceanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ