Darius Vâlcov: Nu intenţionez să creştem niciun de fel de taxe şi impozite în următorii doi ani

| 15 dec, 2014

Taxele şi impozitele nu vor creşte în următorii doi ani, iar sumele rezultate din cheltuielile neefectuate de ministere în prima jumătate a anului 2015 şi din eventualul excedent bugetar vor fi orientate spre măsuri de relaxare fiscală, spre zona de TVA şi accize, a declarat luni ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, propus pentru portofoliul Finanţelor Publice, la audierea în comisiile parlamentare de buget - finanţe.

"Nu intenţionez că în această perioadă, de doi ani de zile dacă mandatul (de ministru al Finanţelor - n.r.) va fi unul întreg, să creştem niciun fel de taxe şi niciun fel de impozit. Cred foarte mult în măsuri de relaxare fiscală, cred foarte mult că prin acestea putem aduce mai mulţi bani la buget", a afirmat Vâlcov.

Mai mult, a adăugat Vâlcov, strategia este ca la jumătatea anului 2015, excedentul bugetar şi cheltuielile neefectuate să nu mai fie împărţite ordonatorilor principali de credite, ci să fie constituită o rezervă (buffer), care să fie orientată spre măsuri de relaxare fiscală. 'Dacă vom strânge un miliard (de lei - n.r.), două, trei miliarde, toţi banii să se ducă spre măsuri de relaxare fiscală, ţintit spre TVA', a spus oficialul MFP.

Citeşte şi: Victor Ponta: Proiectul de buget pe 2015 nu prevede noi taxe şi impozite

El a explicat că resurse suplimentare de două miliarde de lei ar permite scăderea TVA cu două puncte procentuale, iar de trei miliarde de lei cu trei puncte procentuale. De asemenea, autorităţile vor analiza şi dacă nivelul accizelor este unul pe care consumatorii şi-l pot permite, iar dacă încasările pentru anumite categorii de produse accizabile vor scădea în primul semestru din 2015, vor fi avute în vedere măsuri de relaxare fiscală de la jumătatea anului viitor.

Vâlcov susţine sistemul multianual pentru bugete şi ar dori ca în perioada 15 iulie - 15 septembrie să fie în dezbatere publică atât bugetul pe 2016 cât şi cel pe 2017, iar pe 15 octombrie cele două bugete să intre în Parlament.

Citeşte şi: Buget 2015. Lista completă a alocărilor bugetare. Cine primeşte mai mulţi bani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ