Victor Ponta: Proiectul de buget pe 2015 nu prevede noi taxe şi impozite

| 12 dec, 2014

Buget 2015. Proiectul de buget pe 2015 nu prevede noi taxe şi impozite, iar micşorările de bugete de la anumiţi ordonatori se datorează faptului că scăderea CAS cu cinci puncte procentuale se aplică şi instituţiilor publice şi, totodată, situaţiei generate de sumele plătite ca titluri executorii care nu se mai regăsesc în bugetul pe anul viitor, a declarat vineri premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Buget 2015. 'Vreau să precizez încă o dată că proiectul de buget nu prevede noi taxe şi impozite, niciun fel de noi taxe şi impozite, ci doar ceea ce este deja în vigoare, că sunt toate măsurile economice şi sociale. Mă refer la scăderea CAS, la scutirea de impozit a profitului reinvestit, (...) şi am adoptat ordonanţa de urgenţă prin care definim pachetele all inclusive în turism, care vor beneficia de TVA scăzut', a spus Victor Ponta în şedinţa extraordinară a Executivului.

El le-a cerut miniştrilor să explice situaţiile în care sunt prevăzute scăderi de buget.

Citeşte şi: Buget 2015.Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului de stat pe 2015

'Acolo unde există, şi vă rog pe toţi miniştrii să explicaţi acest lucru, pentru că, până la urmă, e obligaţia noastră să explicăm, acolo unde apar scăderi în diverse bugete, apar din două motive. În primul rând, scăderea CAS cu cinci puncte procentuale se aplică şi la instituţiile publice, adică şi la cheltuielile noastre cu salarii se scad 5%, că plătim mai puţin CAS, nu doar privatul, ci şi instituţia publică. Şi, de asemenea, titlurile executorii, hotărârile judecătoreşti pe care le-am plătit şi pe care le plătim în continuare e normal să nu mai apară în buget', a afirmat Victor Ponta.

Şeful Executivului le-a solicitat colegilor de Cabinet să precizeze că ideea că investiţiile pentru anul viitor scad nu este corectă.

'Mai vreau să vă rog pe toţi colegii de Guvern să precizaţi, pentru că am văzut o critică şi e important să vorbim cu cifre - cum e cu investiţiile. Sunt prevăzute 44 de miliarde de lei, cu nouă miliarde de lei în plus faţă de anul 2014. Deci ideea că scad investiţiile nu e corectă. Pur şi simplu nu e corectă. Nu cred că trebuie să comentăm mai mult decât atât', a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ