Decizie de ultimă oră luată de Traian Băsescu în ancheta care îl vizează

| 23 mar, 10:23

Traian Băsescu a decis să nu se mai prezinte la Parchet şi să trimită doar avocaţii la întâlnirea cu procurorii. Avocaţii săi vor studia dosarul, urmând apoi să-l sfătuiască pe fostul preşedinte în privinţa declaraţiilor pe care va trebui să le facă în faţa procurorilor, informează România TV.

Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj. Lucian Bolcaş, avocatul social-democratei, a relatat ce s-a întâmplat în faţa procurorului, precizând că fostul preşedinte este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de şantaj si ameninţare.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.

"În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Traian Băsescu, adevărul despre plecarea de acasă a Mariei Băsescu: Umilitor

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ