Decizie NEAŞTEPTATĂ luată de Dorin Cocoş: TOTUL a fost dat în VILEAG chiar de el

| 15 sep, 14:28

Omul de afaceri Dorin Cocoș a solicitat marți magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie judecat mai repede prin procedura simplificată, după ce a recunoscut toate acuzațiile care i se aduc în dosarul ANRP.

"Solicit procedura simplificată. Recunosc toate acuzațiile. Rog să se țină cont de colaborarea mea cu DNA", a declarat Dorin Cocoș în sala de judecată.

Judecătorii au insistat însă ca Dorin Cocoș să dea o declarație detaliată în acest dosar, în care este acuzat de trafic de influență și dare de mită.

"Pe Gheorghe Stelian îl știam din 2006. Ne-am împrietenit după mai multe afaceri imobiliare. În 2010, l-am întâlnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis că lucrează la ANRP. Ulterior, am aflat că e vicepreședinte. Pentru că Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat să ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro în mai multe tranșe. I-am promis sprijin politic ca să rămână în funcție. Sergiu Diacomatu a zis că mă ajută, dar are nevoie de susținere. Printr-o cunoștință, am intrat în legătură cu Crinuța Dumitrean și i-am promis 800.000 euro", a declarat Dorin Cocoș.

El a explicat că Gheorghe Stelian mai avea un dosar la ANRP, în care solicita despăgubiri.

"Sergiu Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat și 5 milioane de euro. Crinuței Dumitrean i-am dat un milion de euro, iar lui Dragoș Bogdan 800.000 euro. Toți banii îi dădeam în tranșe, ca să mă asigur că dosarul va fi rezolvat. Atât le-am zis: să rezolve dosarul, să bage despăgubiri. Eu am primit pentru al doilea dosar 8 milioane de euro, ca să rezolv problema, dar am rămas doar cu 1,2 milioane de euro. (...) Era de notorietate că la ANRP toți membrii se înțelegeau înainte de ședință. Nu am avut emoții că vor da vot pozitiv. Toate funcțiile se dădeau politic", a adăugat acesta.

Dorin Cocoș a mai spus că a cunoscut-o pe Alina Bica în anul 2013, însă nu a vorbit niciodată cu aceasta despre bani sau terenuri.

Cocoș a precizat că fosta lui soție, Olguța Chiriac, și Alin Cocoș i-au vândut lui Ionuț Mihăilescu, consilierul Alinei Bica, un teren din Snagov.

"Știam de la Mihăilescu că terenul va fi împărțit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin să vândă terenul ieftin, în rate, fără avans, orice variantă dorește Alina Bica pentru că nu se știe niciodată", a mai dezvăluit Dorin Cocoș.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar, mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

"În 15 martie 2011, inculpații Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan și Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat și a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane", susțin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 17:28
Adriana
Castigati imediat, inca din prima luna 100-280 euro lunar. Avem nevoie de personae care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu caswtiguri intre 100 euro lunar, part-time si 280 euro lunar, full-time. Oferim training gratuit, prin email....Oferta valabila in toata tara. Info la email [email protected]
15 sep, 16:54
mamma mia
Sumar este explicat, ar avea ce spune despre sprijinul politic si cvm se realiza despre cunostintele pomenite in text, e asa o chestie de ochii lumii, gandita sa spuna foarte putin adica sa ascunda

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ