Decizie RADICALĂ luată de jurnalistul DAN ANDRONIC din cauza problemelor penale

| 11 dec, 12:06

Jurnalistul Dan Andronic, director general al ziarului Evenimentul Zilei, a anunțat că se suspendă din funcția pe care o ocupă în cadrul Editurii Evenimentul Zilei și Capital, după ce DNA Brașov a demarat o acțiune judiciară care îl vizează.

''Dan Andronic anunță că, până când se va lămuri în totalitate situația lui juridică, se retrage din activitatea publicistică și se suspendă din funcția de director general al Editurii Evenimentul Zilei și Capital. Începând de azi, director onorific va fi fondatorul ziarului, jurnalistul Ion Cristoiu", se arată în anunțul care apare pe prima pagină a ediției tipărite EVZ de vineri.

Dan Andronic scria editoriale și analize pentru EVZ și realiza emisiunea "Lumini și umbre" pentru postul B1 TV.

Andronic, consultant politic și jurnalist, este acuzat de DNA, în dosarul omului de afaceri Remus Truică, de constituire de grup infracțional organizat, în forma aderării, și complicitate la trafic de influență.

Citeşte şi: Remus Truică şi Dan Andronic au fost eliberaţi. Ordonanţele de reţinere au expirat

DNA precizează că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/ bunuri persoanelor din cadrul autorităților/ instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către acestea, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici. Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu au aderat, conform DNA, la grupul infracțional: primii doi în 2007, ultimul în 2011.

"De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicați în activitatea infracțională și s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluției și realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat și găsind împreună soluțiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanență contactul cu persoana cumpărătoare de influență, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracțional", se arată în comunicatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 18:38
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
CAUTAM URGENT COLABORATORI PART TIME CARE VOR SA CASTIGE BANI IN TIMPUL LIBER INTR-UN PROIECT UNIC LA NIVEL MONDIAL CE VIZEAZA INTRAREA PE PIATA AMERICANA A CARTILOR ELECTRONICE. NU ESTE NECESARA EXPERIENTA. ASIGURAM INSTRUIRE PRIN EMAIL. INCHEIEM CONTRACT DE COMISION. PENTRU DETALII, TRIMITETI MESAJUL " PROIECT" LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ