DECLARAȚIA care a băgat UDMR pe mâna procurorilor DIICOT

| 17 dec, 2014

Agenția de monitorizare ActiveWatch atrage atenția că declarația prin care DIICOT s-a autosesizat în cazul oficialului UDMR nu a fost corect transcrisă de agenția de presă Agerpres.

"Agerpres a publicat o "declarație" a primarului UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe pentru care DIICOT s-a autosesizat și a început urmărirea penală in rem pentru fapte de terorism. Versiunea publicată de agenția națională de știri este următoarea: "Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (...) Daca nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990"

Citeşte şi: DIICOT acuză UDMR de terorism. PRIMA REACŢIE

În realitate, Antal Árpád a spus următoarele:

"În final, aș dori să-i transmit domnului consilier Frunda, să-și roage șeful, pe domnul prim-ministru, să-și instruiască prefecții să-i lase în pace pe maghiari. Pentru că, ceea ce face Prefectul de Covasna, îl privește și pe domnul prim-ministru și, dacă nu cumva cineva are interesul ca românii și maghiarii din Sfântu Gheorghe, sau de prin alte părți din Secuime să ajungă din nou în situația în care au fost în 1990 la Târgu Mureș, atunci ar trebui să le acorde maghiarilor un minim respect.", anunţă ActiveWatch.

Transmitem un apel presei să trateze subiectul cu maximă responsabilitate și să nu cadă în capcana unor dezinformări ce pot genera tensiuni interetnice.

Versiunea originală a declarației primarului: "Végül pedig Frunda tanácsos úrnak szeretném mondani, hogy kérje meg a főnőkét, a miniszterelnök urat, hogy utasítsa helytartóját, hogy ne provokálja az erdélyi magyarokat. Mert az amit Kovászna megye prefektusa tesz, az minősíti a miniszterelnök urat is, és ha valakinek nem az az érdeke, hogy a románok és a magyarok Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken, Székelyföldön valahol esetleg megint olyan helyzetbe kerüljenek, mint Marosvásárhelyen 9o-ben, akkor egy minimális tiszteletet nyújtsanak az irányunkban."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ