Demascarea discursului lui Iohannis despre Diaspora

| 12 noi, 2014

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, în discursul despre Diaspora din cadrul dezbaterii electorale cu candidatul PSD – UNPR – PC, Victor Ponta, a demascat faptul că acestuia îi plac voturile cetățenilor români de peste granițe, dar fară să-i ajute cumva sau să știe ceva despre ei. Iohannis a arătat dezinteresul față de românii din Diaspora, deși ACL împreună cu Traian Băsescu fac presiuni acute și nedrepte asupra instituțiilor statului astfel încât în străinătate procesul de votare să fie mult mai rapid.

În urma unei întrebări puse de către o jurnalistă în cadrul duelului electoral, Iohannis a dezvăluit nepăsarea față de românii din străinătate. Prezidențiabilul PNL –PDL a declarat că nu a fost la Cernăuți și Chișinău, pentru că „acele localități încă nu se află pe teritoriul României”. Oare cum vrea candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis, să fie Președintele României din moment ce face diferențe între români?

Voturile cetățenilor români de peste granițe sunt importante pentru Alianța Creștin Liberală (ACL), formată din fuziunea între PNL - PDL, așa cum au fost bune și pentru Traian Băsescu, când a fost reales Președinte în 2009 din partea PDL ca urmare a voturilor din străinătate. Să ne reamintim cum la ultimele alegeri prezidențiale, în al doilea tur pentru Palatul Cotroceni, la Ambasada din Paris a fost înregistrat un vot la 10 secunde.

CITESTE SI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta - Iohannis, a doua confruntare televizată

Desigur, „performața” înregistrată în 2009 la alegerile din Diaspora nu a putut fi nici până astăzi explicată, pentru că un astfel de fapt este imposibil de realizat în condiții corecte și legale. Drept pentru care, atenția opiniei publice a fost reținuță în acea vreme de suspiciunea fraudării rezultatului final al alegerilor prezidențiale din partea Ambasadei României la Paris în favoarea Președintelui încă în funcție, Traian Băsescu, ca urmare a diferenței foarte mici de voturi dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană.

Așadar, eșecul înregistrat de către Iohannis la primul tur al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova se poate explica prin lipsa de interes și respect față de cetățenii de peste Prut. Este revoltător ca în calitate de posibil viitor Președinte al României să îi izolezi și marginalizezei pe românii moldoveni.

De altfel, liderul Guvernului, Victor Ponta, prin eforturile făcute de către aparatul guvernamental de ajutorare a Republicii Moldova, prin construirea gazoductului Iași-Ungheni, extinderea proiectului SMURD peste Prut, donarea a aproape 140 de mijloace de transport pentru școlile, instituțiile publice și teatrele din Republica Moldova,  a înregistrat pe deplin merit victoria uriașă la alegerile prezidențale din primul tur de peste Prut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ