ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aplicaţia care oferă SOLUŢIA pentru votul din diaspora

| 13 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Andrei este unul dintre miile de români din diaspora care au stat la cozile de la secțiile de votare din străinătate și nu a mai reușit să-și exercite dreptul de vot. După această experiență, tânărul nu a rămas nepăsător și a creat o aplicație care să-i ajute pe ceilalți români.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. După scandalul de la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie, autoritățile române au reacționat și au promis că nu vor mai exista probleme la secțiile de votare din străinătate. Chiar premierul Victor Ponta a anunțat că toată conducerea MAE va fi demisă dacă un singur român nu va putea să voteze. Totul a culminat cu înlocuirea la șefia ministerului a lui Titus Corlățean cu Teodor Meleșcanu, el fiind chiar unul dintre candidați.

Cu toate acestea, românii din diaspora încearcă să se descurce pe cont propriu. Unul dintre ei este Andrei Petre. El a relatat pe site-ul aplicației EuVotez toată povestea, relatează digi24.ro.

Accesați aplicația EuVotez.com AICI.

„Sunt unul dintre romanii care au stat la coada la Institutul Cultural Roman din Londra, duminica, 2 noiembrie, de la 3.30pm pana la 10.15pm si nu am putut vota.

Dupa aproximativ o ora de stat la coada si observand ritmul foarte lent in care ne miscam, am inceput sa ma intreb daca la o alta sectie este un numar mai mic de persoane asteptand sa isi exercite dreptul la vot. Nu am putut rabda, asa ca m-am dus la o alta sectie din Londra sa vad care e situatia. Rezultatul a fost o ora pierduta pe drum pentru a constata ca situatia nu era diferita de cea de la Institutul Cultural Roman.

In momentul acela, imi doream sa pot accesa informatii despre situatia celorlalte sectii de votare din Londra si imprejurimi, dar nu am gasit. A doua zi am aflat ca in Portsmouth (un oras la 100km de Londra) a fost un numar mult mai mic de alegatori si s-a putut vota rapid. Insa, nu am avut de unde sti.

Asa a luat nastere ideea de a construi aplicatia euvotez.com care sa informeze alegatorii din diaspora asupra numarului (aproximativ) de persoane care asteapta la sectiile de votare. Toate acestea in timp real. Astfel, romanii pot alege o sectie de votare cu un numar mai mic de alegatori si astfel, sansele de a vota cresc. Un numar mai mare de utilizatori ne va oferi estimari mai apropiate de numarul real de alegatori aflati la sectiile de votare”, a povestit creatorul aplicației EuVotez.com.

El menționează că aplicația nu are nuanță politică și că datele utilizatorilor nu sunt folosite în alte scopuri decât cele menționate de aplicație și că vor fi șterse imediat după încheierea alegerilor.

Consultați lista secțiilor de votare cu adrese complete AICI.

Descărcați Declarația pe propria răspundere AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ