Victor Ponta câștigă și a doua bătălie cu Iohannis. Unde a punctat candidatul PSD

| 13 noi, 2014

După ce marți seara Klaus Iohannis a încasat o înfrângere zdravănă la capitolul imagine, după confruntarea cu Victor Ponta de la Realitatea TV, așteptările publicului telespectator pentru ”repriza a doua” a dezbaterii, ținută la B1TV, erau foarte mari.

DEZBATERE PONTA IOHANNIS. Numai că în locul unei confruntări în care Klaus Iohannis să încerce cât de cât o echilibrare a balanței dupa ziua de marți, prezidențiabilul ACL a ieșit și din a doua rundă la fel de șifonat. Concret, după ce că șansele lui Klaus Iohannis erau deja foarte mici, liderul ACL și-a epuizat astfel orice posibilitate de a emite pretenții la o victorie în scrutinul din 16 noiembrie.

Ca și în emisiune de la Realitatea TV, Victor Ponta a reușit să-l surclaseze pe contracandidatul său și în a doua întâlnire directă. Nu prin elemente inedite sau spectaculoase, ci la ceea ce putem numi a fi fișa postului unui președinte. În timp ce Victor Ponta a avut un discurs coerent și în acord cu orizontul de așteptare al electoratului pe teme fundamentale precum justiție, stat de drept, macroeconomie sau reforma statului, Klaus Iohannis s-a prezentat la fel de nepregătit precum la prima confruntare, discursul săi prezentând sincope vizibile din avion.

Citeşte şi: Iohannis a fost sub cele mai pesimiste așteptări în dezbaterea cu Ponta

DEZBATERE PONTA IOHANNIS. În timp ce Klaus Iohannis a încercat – fără succes însă – să fie mai agresiv și mai combativ, Victor Ponta a demontat cu calm atacurile adversarului său, fundamentându-și punctele de vedere pe argumente solide și pe elemente ce dau concretețe discursului său prezidențial, ancorate în realizările guvernării în fruntea căreia se află de peste doi ani și jumătate.

Pe parcursul celor 90 de minute de dezbatere, Victor Ponta l-a lăsat în câteva rânduri fără replica pe prezidențiabilul ACL. Mai întâi, Klaus Iohannis a fost pus la punct atunci când a încercat să-l atace pe Victor Ponta pe tema plagiatului. În timp ce liderul PSD are o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței pe tema plagiatului care îl dezincriminează, Klaus Iohannis a intrat în competiția pentru Cotroceni cu un dosar de incompatibilitate aflat pe rolul ICCJ, ceea ce probează fariseismul candidatului ACL atunci când atacă tema justiției și a statului de drept.

DEZBATERE PONTA IOHANNIS. Al doilea moment care l-a pus serios în dificultate pe Klaus Iohannis a fost legat de demonstrația lui Victor Ponta privind adevărata miză a candidaturii. Anume aceea de a-i readuce din nou la putere pe partenerii săi din ACL – Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Gheorghe Flutur și toată gașca de democrat-liberali sancționată de români prin vot în decembrie 2012 și care stă bine camuflată în PNL-ul așa-zis reformat condus de prezidențiabilul ACL.

Cheia de boltă a discursului de ieri a lui Victor Ponta a fost însă paralela Băsescu-Iohannis, prin care prezidențiabilul PSD a reușit să surpindă că liderul ACL nu este altceva decât un continuator al actualului șef al statului – are același discurs cu Traian Băsescu, este înconjurat de oamenii pe care i-a controlat Traian Băsescu și propune același model conflictual pe care președintele în funcție l-a patantat în cei 10 ani la Cotroceni.

Citeşte şi: Umilit de Ponta, pafaristul Iohannis și-a făcut-o cu mâna lui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
ferenczy
Conform unui sondaj realizat de CCSCC, la comanda Institutului Liberal Brătianu, Victor Ponta ar fi în picaj, în timp ce Klaus Iohannis recuperează serios.

Conform CCSCC, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt la egalitate perfectă (50% - 50%), situație pe care nu am mai întâlnit-o în niciun sondaj dat publicității în turul II al alegerilor din 2014.

În sondajul CCSCC, Klaus Iohannis are 38% la încredere, în timp ce Victor Ponta are doar 36%. O altă dată importantă este prezența la vot, care se aproximează că va fi de 55%.
14 noi, 2014
George
Cum, ca de la noi s-a vazut altfel: Ponta nu stie imnul tarii :)
Din trei "intalniri", Ponta a pierdut cel putin doua: pe cea de la B1 - fara drept de apel, dar cel mai interesant e ca a pierdut-o pe cea de la Latrina 3, unde s-a dus singur si a luat bataie de la scaunul gol al lui Iohannis. Cum a reusit performanta? Pai s-a apucat sa recite prima strofa din imnul tarii si a dat-o in bara si pe aia :))) Nici macar prima strofa, va dati seama? Deh, ce sa-i faci, daca n-a avut-o pe copiuta... :)))
13 noi, 2014
Bobi
N/A
Cred că decizia de a vota sau de a nu vota un anume candidat trebuie să aibă la bază o serie de argumente. Eu am găsit 60 de argumente pentru care nu voi vota cu Victor Ponta.
Pentru că face parte din PSD, partid ai cărui membri au grave probleme cu legea. Dintre ei, îi amintim pe: Radu Mazăre, Viorel Hrebenciuc, Dan Şova, Ioan Adam, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău, Constantin Boşcodeală, Bunea Stancu, Constantin Nicolescu, Adrian Duicu, Marian Oprişan etc. Pentru că l-a apărat pe fostul lider CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat că a băgat în buzunarul propriu 900.000 de euro în fonduri europene, în baza unor acte false. “Se va face dreptate până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi, cei care ne-am bătut cu ei, vom şti că am câştigat această bătălie. Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu”, a spus Ponta. Pentru că l-a apărat în mod similar pe Radu Mazăre: În toate momentele grele m-am mândrit foarte tare cu toti colegii mei de la PSD, nu m-am dezis niciodata de niciunul, nu mi-a fost rusine de niciunul. Pentru că nu l-a apărat, în schimb, pe Viorel Hrebenciuc, pentru simplul motiv că arestarea sa a avut loc în campania electorală. Pentru că, tot ca preşedinte PSD, a girat alianţe atât cu Partidul România Mare al lui Vadim Tudor, cât şi cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor. Pentru că l-a cooptat şi pe Dan Diaconescu, despre care spunea, după dezastrul de la Oltchim: „A venit unul de la Spitalul 9 şi ne-a dat peste mâini“ Pentru că a ales să colaboreze cu Vadim, cel care spunea, în decembrie 2012: „Victor Ponta nu are caracter nici cât căţeaua mea, Elodia“. Pentru că s-a aliat cu Călin Popescu Tăriceanu, la nevoie. Acelaşi Tăriceanu care, în 2009, i-a propus lui Iohannis să candideze la Preşedinţie din partea PNL. „Nu, mulţumesc, nu acum. Altă dată, poate“, a răsp
13 noi, 2014
Cetateanul Turmentat
"jurnalisti" amatori
Nu vad surse, nu vad citate, doar impresii si pareri. Evident partiale si incomplete. Poate doar in categoria proza SF as putea incadra aceste articole, pacat ca unii se cred talentati si ne chinuie pe noi.
Din cele 2 dezbateri nici unul dintre candidati nu a reusit sa convinga in plus. Ponta tot mincinosul coruptilor, Iohannis tot mutalaul de care nu stim mai nimic.
Eu cu cine votez totusi?
13 noi, 2014
cantautor
Sondajele CSCI sint coordonate de analistul Dan Sultanescu, unul dintre strategii de campanie traditionali ai USL.
din CSCI mai fac parte sotia,fratele si toate rudele...
isi dau telefoane intre ei si stabilesc scorurile
ultimul, este cel comentat aici

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ