RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! Sfatul lui Adrian Năstase pentru Victor Ponta în urma dezbaterilor

| 13 noi, 2014

Victor Ponta și Klaus Iohannis au vorbit, miercuri seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri electorale din această finală prezidențială, difuzată de B1 TV, despre problema parlamentarilor corupți și despre legea grațierii și amnistierii.

Klaus Iohannis i-a propus lui Victor Ponta să convoace Parlamentul și să respingă legea amnistierii, premierul cerându-i, în schimb, demisia lui Mircea Roșca din Senat şi argumentând totodată că legea nu va fi adoptată şi datorită faptului că România şi-a asumat nişte aranjamente internaţionale legate de acest caz.

Prin urmare, Adrian Năstase îi cere lui Ponta să meargă pe ideea lui Iohannis, de a convoca Parlamentul, ca să-i arate prezidențiabilului ACL că acest lucru, făcut de pe o zi pe alta, este imposibil. Tema intens accentuată de către Klaus Iohannis în cele două dezbateri l-a determinat pe fostul premier, Adrian Năstase, să îi transmită un mesaj lui Victor Ponta prin intermediul blogului său.

Redăm integral textul.

"Discutiile pe tema acestui proiect de lege arată cum se poate construi o temă falsa in dezbaterea publică. Nu din incompetentă, ci din rea-credintă. Iohannis i-a propus aseară lui Ponta să discute acest subiect “ca intre băarbati”. Eu cred că un alt organ ar fi mai util pentru a discuta această temă. Am explicat cu un alt prilej că prerogativa adoptării unei astfel de măsuri, in formă colectivă, apartine exclusiv Parlamentului. De altfel, e suficientă lecturarea textului constitutional. Sigur, partidele, guvernul, presedintele au un anumit rol in modelarea unei astfel de reglementări.

Vă aduc aminte că o astfel de lege a fost adoptată in 1997, in timp ce Traian Basescu si Crin Antonescu făceau parte din guvernul CDR. O altă lege de acest gen a fost adoptată in 2002. Legi asemănătoare sunt adoptate in toate tările, cu o anumită frecventă. Am mai scris pe acest subiect si nu reiau detaliile.

In legătură cu textul actualului proiect din Parlament. Este clar că el a plecat la drum intr-un mod neinspirat, a fost modificat neinspirat si a fost NE-dezbătut tot ne-inspirat. Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern.

Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru “bărbati” inainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, in băscălie – ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, stim cu totii că, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…" a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Citeşte şi: Replica lui Rareş Bogdan după ce Iohannis l-a CRITICAT pentru organizarea dezbaterii de la RealitateaTv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ