PREZIDENŢIALE. Ponta: Faţă de justiţie o să mă comport ca atunci când am propus-o pe Kovesi

| 12 noi, 2014

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, că atitudinea sa ca preşedinte faţă de justiţie va fi similară cu cea pe care a avut-o pe parcursul mandatului de prim-ministru, când a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

'O să mă comport faţă de justiţie cum m-am comportat ca prim-ministru şi ministru al Justiţiei atunci când am propus-o pe doamna Kovesi', a afirmat Ponta, în dezbaterea televizată de la B1TV.

În replică, liberalul Klaus Iohannis l-a întrebat dacă numirea a survenit semnării pactului de coabitare cu Traian Băsescu. 

'Dacă credeţi că doamna Kovesi nu este bună de şefă la DNA, o să ajungeţi preşedinte şi poate o schimbaţi. Eu am propus-o ca şi pe domnul Niţu', a răspuns liderul PSD.

Pe de altă parte, Ponta i-a atras atenţia contracandidatului său că garantul independenţei justiţiei în România este CSM.
'Domnul Iohannis spunea într-un limbaj aşa neaoş, care îmi place, că să nu ne mai băgăm nasul unde nu ne fierbe oala. Şi după aia zicea că dânsul o să garanteze independenţa justiţiei. Eu vreau să vă rog să vă citesc art 133 din Constituţia României: CSM este garantul independenţei justiţiei. Nu vă mai băgaţi nasul la CSM, că preşedintele are alte atribuţii. CSM garantează şi bine face', a mai afirmat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ