Dezbatere Ponta-Iohannis, runda a doua. Opinia lui Hurezeanu

| 13 noi, 2014

În cea de-a doua dezbatere desfășurată înaintea scrutinului de duminică, Victor Ponta, a venit cu un mesaj de continuitate, în timp ce Klaus Iohannis a propus „o formulă de schimbare fundamentală”, apreciază jurnalistul Emil Hurezeanu, potrivit Digi24.

Acesta remarcă, pe de altă parte, absența „temelor prezidențiale prin excelență” din confruntarea celor doi candidați.

„În aproximările mai raționale, tactic mai adecvate, în jocul de picioare mai bine concentrat, domnul Ponta nu propune formule noi, altele decât înlăturarea lui Băsescu. Cu tot ce înseamnă asta. Domnul Ponta e, mai degrabă, captivul domnului Băsescu decât domnul Iohannis, deși acuzațiile de băsism îl privesc mai mult pe domnul Iohannis, în viziunea domnului Ponta”, remarcă Emil Hurezeanu.

„În generalizările spuse sentențios, ca și cum ar avea, tot timpul, o premisă de principialitate pe care noi o împărtășim, totuși, domnul Iohannis propune o formulă de schimbare fundamentală”, apreciază jurnalistul.

În opinia sa, „un mesaj de înnoire, chiar dacă cu accente utopice, dar convingătoare pentru cei care vor o schimbare îl are Iohannis”.

De cealaltă parte, „un mesaj de funcționalitate, de continuitate e rezerva domnului Ponta”, spune Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a remarcat însă absența din dezbaterea din această seară a unor teme precum politica externă și relația președintelui cu serviciile secrete. „Președinții sunt datori cu liniile strategice, cu doctrinele de contemplare a soluțiilor majore. Și asta trebuie discutat”, afirmă Emil Hurezeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ