Anunţ oficial PSD: Ponta nu a difuzat date INS, ci estimări pe baza previziunilor Comisiei Europene

| 13 noi, 2014

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, premierul Victor Ponta, nu a difuzat date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) în emisiunea cu contracandidatul său, Klaus Iohannis, ci estimări pe baza previziunilor Comisiei Europene, a precizat joi Biroul de presă al PSD.

'Preşedintele PSD, Victor Ponta, a transmis ieri, cu ocazia dezbaterii televizate la care a participat, estimarea proprie cu privire la creşterea economică a României din trimestrul al III-lea şi absenţa recesiunii în România în baza prognozelor şi estimărilor publicate de către Comisiei Europene. De altfel, prognoza Comisiei Europene de toamnă, din data de 4 noiembrie 2014, arată o creştere economică de 1% în trimestrul III şi de 1,6% în trimestrul IV - ceea ce ar reprezenta cele mai mari creşteri economice trimestriale din Uniunea Europeană', se precizează într-un comunicat transmis de PSD.

Potrivit sursei citate, Victor Ponta nu are niciun fel de informaţii din partea INS.

'Datele INS vor fi făcute publice vineri, urmând a se vedea în ce măsură acestea confirmă sau nu prognozele şi previziunile Comisiei Europene. Dat fiind faptul că, în această dimineaţă, s-au declanşat atacuri murdare cu evident iz electoral în presă cu privire la acest subiect, solicităm imperativ tuturor reprezentanţilor presei să nu manipuleze date oficiale şi să nu afecteze, în acest fel, credibilitatea instituţiilor statului', se arată în comunicatul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ