Ponta a depășit așteptările ȋn dezbaterea cu Iohannis

| 13 noi, 2014

Mult așteptata dezbatere dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta s-a ȋncheiat cu o victorie zdrobitoare a candidatului PSD-UNPR-PC. Potrivit unui sondaj CSCI, realizat ȋn timpul dezbaterii și după, 70% dintre respondenți l-au văzut pe Victor Ponta căștigător. Acest lucru confirmă faptul că  Ponta a depășit așteptările ȋn dezbaterea cu Iohannis.

Româniatv.net scrie că potrivit unui sondaj CSCI realizat chiar în seara dezbaterii, percepţia că Ponta l-a dominat la toate capitolele pe Iohannis este împărtăşită într-o proporţie mare de nehotărâţi, 65% dintre aceştia considerând că Ponta l-a învins pe Iohannis. Surpriza vine din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis. Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială.

Această senzație de dominare totală exercitată de Victor Ponta a fost ȋmpărtășită și de către criticii constanți ai candidatului PSD-UNPR-PC. Jurnalistul de la România Liberă Dan Tuturică a precizat că „dacă aș fi în locul lui Iohannis, mi-ar crăpa obrazul de rușine! A venit complet nepregătit la o dezbatere care ar fi putut să joace un rol decisiv în alegerile de duminică”. Mai mult, Turturică desfiinţează şi linia centrală a campaniei lui Iohannis. „România lucrului bine făcut presupune ca oamenii să se pregătească temeinic înainte de a se apuca de treabă, iar atunci când se apucă să se încăpățâneze să o ducă până la capăt”.

CITESTE SI ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Bilanţul dezbaterilor: Ponta - Iohannis 3-0

Și Sebastian Lăzăroiu are o opinie critică la adresa lui Klaus Iohanni. „Ȋn dezbaterile astea Iohannis trebuie să puncteze, nu Ponta. Iohannis e cel care trebuie să convinga”. Chiar și moderatorul dezbaterii Rareș Bogdan a precizat că a încercat să-l ajute pe Klaus Iohannis. „Am ridicat de trei ori mingea la fileu, îmi venea mie să sar. El se uita la ceas, fir-ar al dracului de ceas”. Ȋn fine, și Cozmin Guşă a declarat că Iohannis a fost nepregătit.

Ȋn schimb Victor Ponta a punctat decisiv și a arătat că merită să fie președintele României. A venit foarte bine pregătit, a convins prin atitudine și a lovit atunci când trebuia. Analistul Radu Magdin a subliniat că Iohannis a pierdut la prima dezbatere, iar Ponta a dominat discuţia. „Domnul Ponta a dominat dezbaterea. Nu a ţinut mesajul de bun simţ, semi-mesianic al domnului Iohannis, băiatul bun care, iată, 'vorbesc mai rar dar sunt virtuos'. Nu a fost suficientă această strategie, pentru că domnul Ponta a fost foarte bine pregătit, a venit cu fiţuici, a venit cu dosare. A părut că domnul Ponta stăpâneşte, că e un premier care chiar ştie despre ce vorbeşte şi că domnul Iohannis mai degrabă a venit cu mesaje pur politice. Nu a ţinut la capitolul substanţă”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2014
Dan Slugarescu
da,le-a depasit:la tupeu,ipocrizie si nesimtire...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ