SONDAJ: Cum s-a schimbat votul românilor cu trei zile înainte de alegeri

| 13 noi, 2014

Un nou sondaj care ne arată cum stau cei doi finaliști prezidențiabil, Klaus Iohannis și Victor Ponta, cu doar 3 zile înainte de votul din turul II al alegerilor.

Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, citat de PSnews.ro,  realizat pe un eșantion de 1500 de persoane, în perioada 11-12 noiembrie, utilizând metoda CATI, premierul Victor Ponta este favorit in cursa prezidentiala.

Intrebati cu cine vor vota dintre urmatorii candidati la alegerile prezidentiale de pe 16 noiembrie, 54% dintre participantii la sondaj au votat Victor Ponta si 46% – Klaus Iohannis.

La capitolul incredere in politicieni, Victor Ponta, cu un scor de 44%, ocupa prima pozitie in clasament, in timp ce locul al doilea ii revine lui Klaus Johannis, cu 38%, urmat de Calin Popescu Tariceanu, cu 36%. Traian Basescu ocupa a patra pozitie in clasament, cu 19% incredere.

  • Volumul eşantionului: 1.500 persoane
  • Tipul eşantionului: Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002.
  • Eroare tolerata 2,5%, la un nivel de probabilitate de 0.95
  • Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI
  • Perioada anchetei: 11-12  noiembrie 2014
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2014
silvia
Nu mai dati fel de fel de procente ca sa derutati si mai mult oamenii. Problema este din pacate pentru voi, cei care ne dati asemenea rezultate, este ca s-a cam saturat populatia de aberatiile voastre bine platite. Vorbesc de presa, in general, ca este singura care face si desface in tara asta, este singura care voteaza presedinti, prim-ministri, ...sunt f multe lucruri pe care le face presa in tara asta, in timpurile astea....Lasati oamenii sa voteze ce cred ei, nu le mai incetosati ochii si mintile.
13 noi, 2014
Liana
Rezultatele pe care le dati n-au relevanta voturilor!Esantionul pe care s-a cercetat e dubios!Alegatorii vor decide si nu palavrageala ...Mai bine s-ar crea conditii de vot, prin infiintarea sectiilor de vot acolo unde sunt romani mai multi, nu unde nu-s decat cativa, doar ca sa fie la numar!
13 noi, 2014
paul
Sondaj
Ai dreptate!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ