Ion Cristoiu DESCALIFICĂ dezbaterile Ponta-Iohannis: Două mari pârţuri

| 13 noi, 2014

Jurnalistul Ion Cristoiu arată într-o analiză pe blogul personal că cele două confruntări televizate nu au fost altceva decât ”două mari pârțuri”. În opinia sa, Rareș Bogdan s-a confruntat cu o situație unică având în vedere că Iohannis a anunțat doar cu o oră înainte că va participa la dezbatere.

Totodată, B1TV a optat pentru găzduirea acestei dezbateri în condițiile în care condițiile puse de echipa lui Iohannis au fost foarte stricte mai spune jurnalistul.

”De mult n-am mai rîs așa de degajat ca după răsturnarea de situația televizionistică după cele două Mari Pîrțuri prezentate drept confruntări.

Realitatea Tv, postul care reușise incredibila performanță de a-l prezenta pe Klaus Iohannis drept cîștigător al turului întîi, atît de mare era devotamentul față de ACL, dar mai ales față de Vasile Blaga, cel care-și joacă în această perioadă nu numai funcția , dar și libertatea, a fost beștelit peste tot de Klaus Iohannis pentru – zice Neamțul românizat – lipsa de profesionalism a lui Bogdan Rareș. B1 Tv, postul care în campanie l-a înjurat pe Klaus Iohannis mai ceva decît Antena 3, a fost lăudat de același Klaus Iohannis pentru prestația profesionistă a Mădălinei Pușcalău.

Rareș Bogdan a făcut față unei situații unice în viața unui moderator: Klaus Iohannis a decis să vină la emisiune cu o oră mai înainte.

Normal ar fi fost să nu-l primească pe Klaus Iohannis. Chibiții ACL care citesc acest blog și n-au înțeles că eu nu scriu pentru a răzgîia pe vreun politician român, scriu pentru că simt nevoia unui perete pe care să-mi transcriu gîndurile, s-au năpustit asupra lui Rareș Bogdan, mustrîndu-l că trebuia să se gîndească la posibila venire a lui Klaus Iohannis. La rîndu-i, Rareș Bogdan începe s-o facă de oaie și lansează pe pagina sa de Internet jelanii incredibile și compromițătoare despre cum l-a ajutat el în emisiune pe Klaus Iohannis.

Pentru brambureala care a fost emisiunea sunt responsabili:

Klaus Iohannis, pentru că a decis să vină peste noapte, și Bogdan Rareș, pentru că a admis să-l primească, după ce distinsul candidat anunțase că nu va veni decît la o confruntare într-un cadru organizat.

Lucrurile au stat net diferit la B1 Tv.

N-am comerț cu această televiziune. Presupun însă că lucrurile au stat cam așa. Cei de la B1 Tv au ținut neapărat ca și la ei să aibă loc o confruntare. Stafful lui Klaus Iohannis i-a șantajat punînd condiții infernale de desfășurare. Aceste condiții s-au văzut în transformarea emisiunii într-o succesiune de monologuri paralele. Biata Mădălina Pușcalău, obișnuită pînă acum cu „sîngele pe pereți” (cei din televiziuni știu ce înseamnă asta) al păruielii în direct dintre invitați, s-a văzut obligată să intervină pentru a evita ceea ce dă farmecul talk- show-rilor în România: polemica în direct cu iz de scandal. Condițiile drastice impuse de echipa lui Klaus Iohannis au vizat și rămînerea în spațiul luptei împotriva corupției. Instruit de Monica Macovei, după cum ea însăși a recunoscut, Klaus Iohannis a avut drept singură temă lupta împotriva corupției. După opinia mea o macovizare nătîngă, deoarece electoratul român vrea de la un președinte și altceva decît să ne aresteze pe toți. Cînd s-a pus problema politicii externe, din cîte s-a văzut, Klaus Iohannis a refuzat să rămînă. Sunt sigur că moderatoarea și-ar fi dorit să continue, pentru că emisiunea intra în adevărata zonă gazetărească, zona firescului.

Biata Mădălina Pușcalău striga din cînd în cînd, disperată, nu ieșiți din formatul negociat!

Da, a fost o confruntare aranjată pentru Klaus Iohannis. Dar nu pentru că B1 Tv n-ar fi jucat corect profesional, ci pentru că important gazetărește era ca postul să obțină și el după Realitatea Tv, postul concurent, o confruntare între cei doi.

B1 Tv avea de ales între a se supune condițiilor negazetărești impuse de stafful lui Klaus Iohannis și a pierde lovitura de presă care a fost găzduirea unei dezbateri între cei doi candidați.

Postul a optat pentru a doua variantă.

Și eu aș fi făcut la fel!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! Sfatul lui Adrian Năstase pentru Victor Ponta în urma dezbaterilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ