Victor Ponta: În Europa există doi 'fraieri' cu excedent bugetar, eu şi cancelarul Angela Merkel

| 12 noi, 2014

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat, la dezbaterea televizată de miercuri seara, că în Europa există doi 'fraieri' cu Guverne care înregistrează execedent bugetar, el ca prim-ministru al României şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în replică contracandidatul său de la ACL, Klaus Iohannis, afirmând că în afară de statistici, premierul nu prezintă şi soluţii.

'E vorba despre o ţară, deja, în proces de reconstrucţie, după dezastrul lăsat de Boc, Blaga, Ungureanu, Predoiu, Anastase, Videanu, Falcă şi toţi ceilalţi. Şi fac comparaţia care cred că e importantă, între alegerile din 2009 şi alegerile din 2014, prezidenţiale. Am făcut această analiză cu domnul Tăriceanu ca să ştiu ce-i predau. În 2009 deficitul bugetar al României era de 8,6% din PIB (...) Acum România are excedent bugetar şi vroiam să spun un lucru.Domnul Iohannis a zis într-un limbaj care nu îi este specific că sunt fraier că nu am cheltuit banii. Şi vreau să-l anunţ că în Europa, acum, suntem doi 'fraieri' care avem excedent bugetar. Doamna cancelar Merkel are excedent bugetar şi România', a declarat Victor Ponta în dezbaterea de la B1 TV.

Premierul a adăugat că 'inflaţia era 4,74% în 2009 la alegerile prezidenţiale, acum este 1,5%'.

'Rata dobânzii de referinţă la care se împrumută după aceea era 8,5%, acum este 2,75%. Randamentul titlurilor de stat, cât plătim noi dobândă şi plăteşte fiecare cetăţean, era 10%, acum e 2,97%. Trei miliarde de euro primisem de la Uniunea Europeană, rată de absorbţie 7%, peste 10 miliarde de euro încasate acum de România şi rata de absorbţie de 44%. Este o Românie în care rămânerea la putere a lui Traian Băsescu, a lui Boc, a lui Blaga cu oameni, sprijiniţi de oameni ca domnul Iohannis, care a primit sprijin de la domnul Năstase şi domnul Tăriceanu, şi apoi a trecut în partea lor. Este o Românie unită, o Românie în care oriunde trăieşti în România poţi să ai o şansă să te realizezi, nu doar într-un singur oraş', a declarat Victor Ponta în dezbaterea de la B1 TV.

În replică, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a spus că 'este foarte interesant că domnul Ponta ştie să vorbească numai când citeşte de pe cartonaşe'. 'În afară de asta, cifre, cifre, cifre, aveţi o fixaţie, domnule Ponta. Oamenii aşteaptă soluţii, nu statistici. (...) După ce terminăm cu statisticile, haide să-i întrebăm pe români: vă merge mai bine de când este domnul Ponta prim-ministru ?', a spus Iohannis.

Victor Ponta a replicat la rândul său precizând că românii au răspuns în 2 noiembrie, la primul tur al prezidenţialelor, când a primit patru milioane de voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ