Deputat condamnat la închisoare pentru conflict de interese. AFLĂ despre cine este vorba!

| 21 ian, 15:04

Deputatul acuzat că și-a angajat nelegal părinții la biroul său parlamentar a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casație și Justiție la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.  Adrian Miroslav Merka trebuie să răspundă în faţa legii pentru conflict de interese.

Procesul în care este acuzat deputatul Adrian Miroslav Merka a fost intentat de Agenţia Naţională de Integritate. Decizia luată de instanța supremă nu este, însă, una definitivă.

Adrian Miroslav Merka reprezintă în Parlament, din anul 2004, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România.

Merka a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece, în calitate de deputat, a solicitat angajarea și a avizat contractele individuale de muncă ale părinților săi, prin care aceștia au lucrat în perioada 15 decembrie 2008 — 17 octombrie 2011 în funcția de șef cabinet în cadrul biroului său parlamentar.

În urma semnării contractelor de muncă respective, părinții deputatului au realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 39.180 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări trimisă la Parchetul General de Agenția Națională de Integritate în noiembrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ