Este oficial: Părinţii au o zi liberă pentru îngrijirea copilului

| 03 iun, 2014

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege prin care se acorda anual o zi libera parintilor pentru ingrijirea copilului, angajatorul fiind obligat sa acorde aceasta zi, fara insa a o plati.

Proiectul de lege privind acordarea unei zile libere pentru ingrijirea copilului a fost initiat de 26 de parlamentari, printre care Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Doina Pana, Ilie Sarbu, Rodica Nassar.

Proiectul prevede acordarea unei zile lucratoare libere pe an, parintilor sau reprezentantilor legali ai copilului, in vederea verificarii starii de sanatate a acestuia. De aceasta posibilitate vor beneficia si familiile cu doi copii, iar in cazul celor cu trei sau mai multi copii se vor acorda doua zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.

Parintii vor avea dreptul la ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului, fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale aferente.

Liberul se acorda la cererea unuia dintre parinti, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care sa rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusa cu 15 zile inainte.

Angajatorii vor fi obligati sa acorde ziua lucratoare libera pentru ingrijirea sanatatii copilului solicitata, iar prevederile legii se aplica atat angajatorilor publici, cat si celor privati.

Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ