Deputatul Theodor Nicolescu, la DNA

| 18 mar, 15:04

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a venit miercuri la Direcția Națională Anticorupție, unde urmează să fie audiat de procurori în dosarul ANRP.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii ar putea să extindă urmărirea penală pe numele său pentru luare de mită.

La intrare in sediul DNA, Nicolaescu a declarat ca el crede ca justitia se face in sala de judecata si in fata procurorului si ca ceea ce va decide justitia va fi adevarul.

"Nu am prezentat un punct de vedere, nu pentru ca nu l-as avea, ci pentru ca, asa cum am spus intotdeauna, eu cred intr-o justitie civilizata, decenta, normala si, indiferent de situatia neplacuta in care ma aflu astazi, ba chiar datorita acestei situatii neplacute, trebuie sa demonstrez ca eu chiar cred in lucrul acesta. Tocmai de aceea vreau sa va spun ca nu voi face nicio declaratie cu privire la dosar, la probele pe care intentionez sa le depun sau apararile pe care le voi face. Eu cred ca justitia se face in sala de judecata si in fata procurorului si, evident, ceea va decis de justitie va fi adevarul", a afirmat el, citat de Agerpres. 

Vicepresedintele Comisiei Juridice este urmarit penal sub acuzatia de savarsire a 3 infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in dosarul in care fostul sef ANI Horia Georgescu este arestat preventiv, a anuntat marti DNA. 

Nicolescu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in perioada octombrie 2005 - mai 2008.

De asemenea, intre 2006-2007, a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Nicolescu a fost adus luni cu mandat la DNA in acelasi dosar in care a fost audiat si seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, surse judiciare declarand pentru Mediafax ca anchetatorii vizeaza retrocedarea ilegala a unor imobile supraevaluate. Acesta nu a dorit sa faca nicio declaratie cand a fost adus de anchetatori la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ulterior, Horia Georgescu a fost retinut entru 24 d eore, urmand sa fie prezentat marti la amiaza judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ