ATAC din toate părţile asupra familiei lui TRAIAN BĂSESCU

| 18 mar, 15:24

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu intră în atenția DNA, după ce procurorii DIICOT au solicitat reluarea dosarului referitor la retrocedarea de către ANRP a terenurilor familiei Brătienilor.

Dosarul Moșia Brătienilor a revenit în atenția anchetatorilor în ianuarie, după ce Parchetul General a trimis cazul către DIICOT. Unul dintre inculpații din acest dosar este avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu.

Ca urmare a verificărilor efectuate de DIICOT, procurorii au sesizat DNA și cer colegilor de la anticorupție să îl ancheteze pe ginerele președintelui deoarece există suspiciuni privind felul în care s-a stabilit instanța care are competența să cerceteze acest dosar. Se pare că a fost implicată în acest caz și fostă șefă a DIICOT Alina Bica.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru Alina Bica

În luna ianuarie a acestui an, fostul șef al ANRP spunea că: "Prima problemă este legată de modul în care s-a stabilit cine are dreptul acolo. Acolo a fost o evaluare de zece milioane de euro, o hotărâre judecătorească prin care am fost obligaţi să dăm, pentru că acolo nu ANRP şi nu comisia a evaluat şi a aprobat evaluările, acolo o instanţa a spus să se plătească potrivit raportului de evaluare, fără ca cineva să deschidă acest raport. Nu ştiu ce se va întâmpla, înţeleg că a spus procurorul general Nițu că s-a rezolvat conflictul de competenţa, pentru că nu se ştia care Parchet din România trebuie să verifice. Am înţeles că se va ocupa DIICOT, ceea ce înseamnă că Parchetul General a făcut o evaluare acolo şi a stabilit valoarea prejudiciului", a afirmat Băeşu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 11 aprilie a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.

Radu Pricop este soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Basescu.

Citeşte şi: PARCHETUL GENERAL anunţă când îl va audia pe TRAIAN BĂSESCU, urmărit penal pentru şantaj

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ