Adrian Năstase, în ziua în care Traian Băsescu este audiat la Parchetul General, despre Palatul de Justiție

| 18 mar, 11:44

Fostul premier Adrian Năstase mărturisește, pe blogul personal, în ziua în care fostul președinte Traian Băsescu este audiat la Parchetul General, ce întrebare și-a pus "la fiecare din cele 200 de vizite pe care le-a făcut la Înalta Curte de Casație și Justiție".

Adrian Năstase consideră, în postarea pe blogul personal de astăzi, că este "imposibil" de asigurat "solemnitatea actului de justiție sau condiții decente de activitate pentru avocați în săli care au 40-50 de metri pătrați" și că ar trebui construită o clădire specială pentru diferitele instanțe din Capitală.

"Palatul de justitie din Bucuresti reprezintă una din bijuteriile arhitectonice ale capitalei. Constructia sa a pornit in 1890, când Carol I a pus piatra de temelie, si a fost finalizată in 1895. La 4 octombrie, se vor implini 120 de ani de la inaugurarea sa. (...)

Intrebarea pe care mi-am pus-o, la fiecare din cele 200 de vizite pe care le-am făcut la Inalta Curte de Casatie si Justitie, "navigând" printre fisetele ingrămădite pe holurile clădirii care a adăpostit sediul Serviciului de informatii externe (si care este astăzi sediul ICCJ), a fost de ce nu s-a revenit la formula initială, in care Palatul de Justitie adăpostea Inalta Curte de Casatie si Curtea de Apel? Cu atât mai mult, cu cât, sper că imi aduc bine aminte, se semnase, in 2003, un protocol in acest sens, asa cum s-a semnat un protocol si cu organizatiile avocatilor.

Este evidentă imposibilitatea de a asigura solemnitatea actului de justitie sau conditii decente de activitate pentru avocati (inclusiv in ceea ce priveste accesul la arhivă) in săli care au 40-50 de metri pătrati. Imaginile de la televizor si relatările celor care merg acolo, in diferite ipostaze, sunt elocvente.

Ideea de a construi o clădire specială pentru diferitele instante din Bucuresti nu este rea dar ea va necesita multi bani si mult timp. Păcat ca, in anii 1998-1999, Ministerul Justitiei a renuntat la clădirea cunoscută sub numele de Casa Radio, unde puteau fi adunate toate judecătoriile din Bucuresti", a scris Adrian Năstase pe blog.

Tot astăzi, când fostul premier a scris despre Palatul de Justiție din Captială, fostul președinte Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General, unde va fi audiat în dosarul de amenințare alcătuit în baza acuzațiilor senatorului Gabriela Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ