Avocatul lui FIREA, despre atitudinea lui Traian Băsescu la Parchetul General

| 18 mar, 13:09

Lucian Bolcaș, avocatul senatoarei PSD Gabriela Firea, a declarat miercuri că Traian Băsescu a avut un comportament normal la Parchetul General, ca oricare alt suspect chemat de procurori.

"S-a comportat ca orice suspect care este chemat la Parchet. Nu a făcut declarații. (...) Nu s-au formulat niciun fel de reproșuri, pentru că nu era cazul. Lucrurile au decurs în cea mai strictă respectare a normelor de procedură. Urmărirea penală nu s-a început. Este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și amenințare", a declarat Bolcaș despre întâlnirea lui Băsescu cu procurorii.

Citeşte şi: Traian Băsescu, ŢINTA atacurilor AGRESIVE. GALERIE FOTO-VIDEO

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, unde procurorii l-au anunțat că este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în dosarul în care Gabriela Firea a depus pe numele lui o plângere penală în anul 2014.

La Parchetul General a fost prezent și Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'".

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucura de imunitate.

Ancheta a fost reluată după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de președinte.

Citeşte şi: Gabriela Firea, DECLARAŢIE ÎN EXCLUSIVITATE: care e singurul lucru care o face să se simtă în siguranţă contra lui Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 mar, 20:10
VIZIONARUL
....specimenul abject bãsescu traian shi abjecta lui familie nu mai apucã finalizarea proceselor care se declansheazã zilnic.......la valoarea lui lui de interlop boschetar nu shtie ce "scoate" pe gurã.........iar asta e FATAL pentru el shi pentru cei cu ADN-ul lui..........."prietenii" lui din gashcã îl vor face sã "tacã pentru totdeauna" incredibil de repede, cu o urgentzã de gradul zero.........ca sã se salveze ei ........
18 mar, 13:20
Av.Abraham Mundialu
avocatul exceptional Bolcas a fost la Parchet
a declarat ca nu a fost inceputa urmarirea penala
Parchetul a declarat ca a fost inceputa
atat a priceput el....
18 mar, 13:28
dan slugarescu
Bolcas in loc sa fie atent la ce intampla procedural,urmarea comportamentul lui Basescu
2-3 ani cat va dura procesul,are garantat un loc la A3 si RTV
cred ca habar nu va avea nici cand se va termina procesul ,ce s-a intamplat de fapt..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ