Traian Băsescu, ŢINTA atacurilor AGRESIVE. Cazul ar putea ajunge la DNA. GALERIE FOTO-VIDEO

| 18 mar, 10:46

Traian Băsescu a mers, miercuri dimineaţă, la Parchetul General, unde a fost audiat de procurori în calitate de suspect în dosarul în care purtărorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl acuză de şantaj şi ameninţare. Jurnalişti şi protestatari au luat cu asalt sediul Parchetului încă de la prima oră a dimineţii.

UPDATE. Dosarul în care este cercetat fostul șef al statului Traian Băsescu pentru șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut la adresa senatorului PSD Gabriela Firea ar putea fi de competența procurorilor DNA, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Sursele citate fac trimitere la art. 1 litera a din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Potrivit surselor, în cazul în care competența de investigare a cauzei ar aparține DNA, atunci începerea urmăririi penale pe numele fostului președinte ar fi nelegală.

Art.1, lit a) din Legea 78/200 stipulează următoarele:

Art. 1. Prezenta lege instituie măsuri de prevenire, descoperire şi sancţionare a faptelor de corupţie şi se aplică următoarelor persoane:

a) care exercită o funcţie publică, indiferent de modul în care au fost învestite, în cadrul autorităţilor publice sau instituţiilor publice

Citeşte şi: Avocatul lui FIREA, despre atitudinea lui Traian Băsescu la Parchetul General

UPDATE. Parchetul General a emis un comunicat în care precizează în ce calitate a ajuns Traian Băsescu la audieri şi când se va întoarce în faţa procurorilor.

"Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", se arată în comunicatul Parchetului.

Citeşte şi: PARCHETUL GENERAL anunţă când îl va audia pe TRAIAN BĂSESCU, urmărit penal pentru şantaj

UPDATE. Traian Băsescu a părăsit sediul Parchetului General după circa 30 de minute. Nici la ieşire nu a făcut vreo declaraţie, deşi a fost asaltat de întrebări din partea jurnaliştilor şi de acuzaţii din partea protestatarilor strânşi la Parchet.

El a beneficiat de un culoar făcut de SPP şi jandarmi până la maşină, însă, cu toate acestea, câţiva protestatari au reuşit să se apropie de el. La un moment dat, Băsescu chiar a apucat-o de mână pe o bătrână care încerca să-i spună ceva, ţinând-o la distanţă până a urcat în maşină.

Avocatul Lucian Bolcaş, care o reprezintă pe Gabriela Firea în acest caz, a declarat la ieşirea din sediul Parchetului, că fostul preşedinte Traian Băsescu nu a dat declaraţii în faţa procurorilor, dar că avocaţii fostului şef al statului au cerut să studieze dosarul, urmând ca săptămâna viitoare să vină să dea declaraţii, informează RomâniaTV.

Gabriela Firea şi-a menţinut acuzaţia de ameninţare şi şantaj la adresa fostului şef al statului. Ea afirmă că toate declaraţiile pe care le-a făcut au fost făcute din poziţia de purtător de cuvânt al Comisiei Nana şi că preşedintele Băsescu nu are dreptul să profereze ameninţări sub umbrela imunităţii politice.

Citeşte şi: Mircea Badea, despre CINE îl va băga pe Traian Băsescu la puşcărie

UPDATE. Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General la ora 11.00. El a intrat direct în sediul parchetului, evitând orice declaraţie în faţa jurnaliştilor care îl aşteptau la intrare.

 

Agitaţie mare în faţa Parchetului General. Câteva zeci de oameni s-au strâns miercuri la sediul Parchetului pentru a scanda lozinici anti-Băsescu. Ei ţin pancarte pe care sunt inscripţionate mseaje precum "Ticălosule, te-au ciurit sau PMP" sau "Partidul moşierilor penali". Unii dintre protestatari susţin că o să fie daţi afară din case din cauza lui Traian Băsescu iar o femeie susţine că îşi va da foc întrucât în cursul zilei de azi se aşteaptă ca executorii să o scoată cu forţa din casă.

Obiectiv.info vă prezintă imagini de la Parchetul General, în aşteptarea lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Gabriela Firea, DECLARAŢIE ÎN EXCLUSIVITATE: care e singurul lucru care o face să se simtă în siguranţă contra lui Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 08:55
Dan Slugarescu
Constat ca DNA si Parchetul General,tot fac precizari la precizari,pentru opinia publica(Rares B,urmarire penala Basescu)
Ca cetatean,astept de la aceste institutii precizari si cu ce se mai intampla cu dosarele Sarbu(socru,retrocedari),deputat Ghita+ceilalalti(trafic de influenta),Duicu(cabinet PM,telefon),sumele primite de Ponta de la Sova(mai precis obtinerea lor licita sau nu),Ciurel(Oltenia)
ulterior precizarilor,mai discutam
18 mar, 14:14
cantautor
daca ar fi de competenta DNA ,este vorba de incompetenta cuiva...
in acest caz,daca se confirma, asteptam o demisie a acelui cuiva ,indiferent de reputatie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ