Ion Cristoiu, ACUZE GRAVE la adresa Procurorului General al României: FALS în acte publice

| 17 mar, 09:35

Ion Cristoiu atrage atenția, într-un editorial postat pe blogul personal, asupra unei nereguli în declarația făcută de procurorul general. Jurnalistul susțuine că Tiberiu Nițu a comis fals în acte publice pentru a obține foloase necuvenite.

“Presupunînd că nu era beat cînd a scris această Declarație, Tiberiu Nițu a comis fals în acte publice pentru a obține foloase necuvenite.
În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 Tiberiu Nițu nu putea trage în teroriști din simplul motiv că aceștia au apărut, în seara lui 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceaușescu.
În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu mai era la putere. Soldat în termen, Tiberiu Nițu nu putea trage cu arma în noaptea respectivă nici măcar în ciori, d-apoi în teroriștii care urmau să apară în noaptea următoare.

În 2013, cînd s-a pus problema numirii lui Tiberiu Nițu, am atras atenția asupra ilegalității care a fost pricopsirea lui Tiberiu Nițu cu certificatul de Revoluționar, obținut cînd era procuror răspunzător de dosarele Revoluției,  și, evident, cu avantajele materiale de rigoare. Tiberiu Nițu se afla la TVR în calitate de soldat în termen. Faptul de a fi tras cu arma nu e pentru un soldat în termen un act de eroism, ci un act de rutină.
Numai că potrivit Declarației sale, Tiberiu Nițu nici măcar n-a tras cu arma, deoarece în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, noapte cînd Nicolae Ceaușescu mai era la putere, la Televiziune a fost liniște.

CITEŞTE ŞI Acuzaţii INCREDIBILE făcute de Traian Băsescu: A împuşcat la Revoluţie!

Dacă n-a fost beat cînd a scris Declarația, Tiberiu Nițu a comis infracțiunea de fals în acte pentru a obține foloase necuvenite.
Dacă n-ar fi fost mînios, Traian Băsescu de asta ar fi trebuit să-l acuze!”, a scris jurnalistul pe cristoiublog.ro.

Cu privire la începerea urmării penale în cazul lui Traian Băsescu, Ion Cristoiu afirmă că "acțiunea Parchetului General pute a abuz de la o poștă, așa cum Tiberiu Nițu pute a om de casă al cuplului Ponta-Ghiță.

Plîngerea Gabrielei Firea a fost o acțiune pur electorală. Fie și la o simplă privire, ea se dovedește absurdă. Ca să-l acuzi pe Traian Băsescu de șantaj plecînd de la premisa că ar putea să-ți ia bărbățelul de acasă, pentru corupție, înseamnă a considera că-n fișa postului de președinte intră prerogativa de a comanda DNA o arestare preventivă. Asta fără a mai spune că la afacerile lui Pandele de Voluntari, nici zece arestări preventive n-ar fi de ajuns."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ