DESCOPERIRE COLOSALĂ! A fost ucisă în urmă cu 500 de ani dar corpul ei este INTACT

| 31 oct, 2014

Antropologii sunt de părere că ”Fecioara Llullaillaco” este cea frumoasă mumie din lume din toate timpurile.

Tânăra purta o rochie maro și o coroană uimitoare, stând cu picioarele încrucișate, cu capul căzut în față şi cu mâinile în poală, alături de alți doi copii, "Fecioara de Gheață" (sau ”Mona Lisa”), în vârstă de numai18 ani, i-a întâmpinat pe antropologi cu un zâmbet de gheață, vechi de cinci secole. A fost oferită ca jertfă, printre alte zeci de mii de suflete, zeilor incași și până acum a stat ascunsă într-un mormânt de piatră.

Celebra de-acum ”Fecioara Llullaillaco” este una dintre mumiile descoperite pe muntele Llullaillaco, din nordul Argentinei, la o altitudine de 6706 de metri. Un peisaj vulcanic, aflat la granița cu Chile, cu temperaturi extrem de scăzute. Dar, aceste condiții dure au făcut ca trupul fetei să se conserve atât de bine încât, astăzi, arheologii îi pot ”număra” chiar și firele de păr rămase împletite ca în ziua în care a murit.

Potrivit cercetărilor copiii au fost sacrificați în cadrul unui ritual. Cu un an înainte de jertfire, preoții incași i-au sedat cu alcool și i-au ”supus” unui regim special de îngrășare, urmând o dietă bazată pe legume și cartofi și, la final, au fost serviți cu hrană destinată elitelor: carne de lamă. Adolescenta suferea de o infecție gravă la plămâni, care s-ar fi putut transforma chiar în tuberculoză.

"Analizându-i părul, am descoperit că fata a fost sedată cu alcool și frunze de coca, ingrediente din care se produce cocaină. Microscoapele electronice au depistat resturi vegetale între dinții ei. În urma analizelor, am constat că ei i s-a administrat mult mai mult alcool decât celorlalte două victime. Se crede că ea ar fi opus mai multă rezistență”, este de părere antropologul Angelique Corthals.

”Este posibil ca probele să fi fost contaminate, de aceea nu a fost analizat ADN-ul, ci s-a folosit o metodă mai modernă, care presupune testarea proteinelor din țesuturi." Analiza chimică a fost efectuată de către cercetătorii de la Universitatea din Bradford, și rezultatele publicate în revista «Proceedings al Academiei Naționale de Științe».

"Din studiile noastre reiese că frunzele de coca eliberează un stimulent ușor atunci când este mestecat și supt. Posibil că asta ar fi ajutat-o ​​să facă față altitudinii. Apoi mai și «chicha», o băutură alcoolică făcută din porumb fermentat, care sigur a ajuta-o să lupte împotriva gerului. Dar, e posibil să-i fi grăbit moartea prin stoparea frisoanelor, cauzate de hipotermie.

Credem că Fecioara a fost selectată pentru sacrificiu cu 12 luni înainte de a muri, timp în care tratamentul ei a fost schimbat, corespunzând cu creșterea bruscă a consumului de coca. Atunci probabil că a început să fie implicată într-o serie de ritualuri care presupuneau consumul de coca şi alcool. Ambele substanțe erau controlate, fiind considerate produse pentru elită. Faptul că ei i s-au administrat doze mai mari de coca şi alcool, comparativ cu restul copiilor, sugerează că a existat o nevoie mai mare ca ea să fie sedată în ultimele săptămâni din viață”, a explicat dr. Andrew Wilson.

Nu există dovezi care să indice că fata, cunoscută sub numele de ”Llullaillaco Maiden”, nume dat după muntele unde a fost găsită, ar fi fost ucisă brutal. În schimb, se presupune că ea decedat din cauza expunerii la mediu, la frig şi vânt. De asemenea, se pare că preoții au așteptat ca ea să fie inconștientă înainte de a o ”depune” în camera mortuară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ