Descoperire nebănuită! Uite ce se ascundea în ZIDUL unei case din Marea Britanie

| 04 sep, 2014

Expertul Stephen Drake chemat să evalueze un imobil din localitatea Bradwell-on-Sea, din Essex (Marea Britanie), a descoperit capacul unui sarcofag în poziţie verticală, ascuns în cavitatea zidului exterior al casei, informează joi ziarul ABC.

Capacul sarcofagul egiptean era vopsit în albastru şi avea gravate hieroglife pe care un grup de istorici de la Universitatea din Cambridge le-au datat aproximativ din anul 700 î.Hr.

Stephen Drake descrie publicaţiei 'The Archaeology News' că a venit să evalueze casa la cererea rudelor proprietarului decedat. 'Am ajuns în plină lucrare de renovare a casei, iar unul din pereţii exteriori fusese parţial dărâmat. Am descoperit în interiorul peretelui capacul acoperit de praf şi pânze de păianjeni. Era ca o scenă dintr-un film cu Indiana Jones', a povestit Drake.

Capacul sarcofagul a fost evaluat la aproximativ 1.000-2.000 de lire şi va fi scos la licitaţie în data de 13 septembrie. Dacă este vorba într-adevăr de un sarcofag, datând din anul 700 î.Hr., atunci ar putea aparţine unui membru al dinastiei faraonului Shebitku, scrie ABC.

Restul sarcofagului nu a fost găsit şi nu există informaţii despre existenţa vreunei mumii sau despre modul în care a ajuns în Marea Britanie.

Citeşte şi: Prințesa siberiană a Gheții, MUMIA veche de 2.500 de ani al cărei spirit provoacă DEZASTRE NATURALE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ