DESCOPERIRE INCREDIBILĂ despre Calea Lactee

| 04 sep, 2014

Calea Lactee se află la periferia unui uriaş super-roi galactic, anterior necunoscut, pe care oamenii de ştiinţă l-au numit "Laniakea", un cuvânt hawaiian care poate fi tradus prin expresia "paradisul incomensurabil".

Descoperirea, raportată într-un articol apărut în numărul din această săptămână al revistei Nature, a fost posibilă cu ajutorul unei noi tehnici de cartografiere, care ţine cont nu doar distanţele dintre mai mult de 8.000 de galaxii din apropiere, ci şi de mişcarea lor relativă.

Noua tehnică a permis astronomilor să delimiteze pentru prima dată în mod clar zonele în care se termină un super-roi galactic şi de unde începe o altă structură similară.

Harta astfel realizată demonstrează că galaxia Calea Lactee, alături de cea a Fecioarei şi de alte aproximativ 100.000 de galaxii gravitează împreună în acelaşi super-roi galaxic uriaş, denumit Laniakea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ