Descoperirea care va intra în patrimoniul naţional: Are 2 metri şi 250 de kilograme

| 22 aug, 2014

Are peste 2 metri si cantatreste mai mult de 250 de kilograme! Iata dimensiunile impresionante ale unui fildes de mamut descoperit in judetul Dambovita, pe malul Ialomitei.

Arheologii spun ca ramasita de animal preistoric este de o valoare inestimabila si va intra in patrimoniul national. Fildesul trebuie mai intai conservat si restaurat, iar apoi va deveni piesa de muzeu.

Cel care a descoperit gigantica fosila este un student, pasionat de arheologie. Se plimba pe malul Ialomitei, in apropiere de Doicesti, si nu i-a venit sa creada de ce-a zarit in nisip.

Ionut Popescu, student: "Este o defensa de mamut, un fildes de la 10.000 de ani in sus. Mi-am dat seama ce ar putea fi la dimensiunile astea si l-am sunat pe domnul profesor."

Marian Cosac, profesor la Universitatea Valahia din Targoviste: "Este visul oricarui arheolog sa faca o astfel de descoperire. Va ajunge la muzeu."

Desi nu este prima data cand vad ramasite de animale preistorice, profesorii de la Universitatea Valahia din Targoviste au ramas impresionati.

George Muratureanu, lector la Universitatea Valahia din Targoviste: "E o descoperire importanta, este o defensa de mamut, a doua descoperita in judetul Dambovita. Faptul ca am descoperit-o se datoreaza adancirii Ialomitei."

Din cauza constructiei barajelor, albia Ialomitei s-a adancit in ultimii 50 de ani. Nu este exclus ca pe viitor si alte ramasite de animale preistorice sa iasa la suprafata.

Alexandru Radu, Directia Judeteana pentru Cultura: "Este o piesa de exceptie. Ea trebuie extrasa neaparat pentru ca vor exista precipitatii, raul se va umfla si este posibil sa dispara, s-o pierdem."

Bucata de fildes va trece printr-un proces de conservare, apoi, ncepand de anul viitor, va putea fi admirata la Muzeul Evolutiei si Tehnologiei in Paleolitic.

Citeşte şi: Un OBIECT găsit în România, printre cele mai MARI MISTERE ale omenirii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ