Descoperirea care ar putea revoluţiona ELECTRICITATEA

| 18 aug, 2014

Pot fi folosite pentru stocarea de energie electrică, prin utilizarea în cadrul unor super-condensatoare, înlocuind grafenul, materialul minune, dar foarte scump, iar costurile de producţie ar fi foarte scăzute.

Oamenii de ştiinţă de la Clarkson University, New York, au reușit să creeze un super-condensator folosind reziduurile de fibre de cânepă pe care, de obicei, industria textilă le aruncă la gunoi, potrivit de bbc.co.uk.

Tipul de cânepă folosit pentru acest procedeu este cultivat la scară industrială în multe ţări, fiind utilizat de industria textilă, şi „nu este acelaşi soi din care se produce marijuana”, potrivit cercetătorilor.

Printr-un proces fizico-chimic nu foarte complicat, cercetătorii au transformat fibrele în fâşii de carbon foarte subţiri, cu o grosime de ordinul nanometrilor (a milioana parte dintr-un milimetru), asemănătoare grafenului.

Au folosit apoi aceste fâşii la construirea unor super-condensatoare ale căror performanţe sunt asemănătoare cu cele ale condensatoarelor care conţin grafen şi care sunt foarte eficiente în condiţii de temperaturi extreme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ