Deutsche Welle: Condamnarea lui Dan Voiculescu ar putea duce la declanșarea unei revoluții

| 11 iul, 2014

Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA ar purtea duce la declanşarea unei revoluţii, avertizează jurnaliştii de la Deutsche Welle. Potrivit acestora, fondatorul Partidului Conservator şi-a construit în primul sfert de veac post-comunist un adevărat imperiu, în parte cu ajutorul trustului media Intact.

O decizie a instanţei împotriva acestuia ar putea scoate la iveală dimensiunile unei adevărate pânze a corupţiei conectată între principalelel puteri ale statului, mai susţin ziariştii. 

În editorialul semnat de Petre Iancu şi redactat de Medana Wident se face o radiografie a imperiului construit de Dan Voiculescu în timp. 

Jurnaliştii de la Deutsche Welle arată că fondatorul Partidului Conservator şi-a construit influenţa în timp, înainte de 89 prin operaţiunile securităţii de procurare de valută pentru regimul Ceauşescu efectuate la Crescent şi Dunărea. 

Ulterior, în toată perioada de după Revoluţie, Voiculescu şi-a exersat influenţa treptat în spaţiul social şi politic. Autorul editorialului publicat de Deutsche Welle este de părere că în România nu există putere neafectată de braţele caracatiţei înfiinţată de fondatorul PC. 

Astfel, mass-media, justiţia şi statul sunt pătrunse într-o măsură mai mică sau mai mare de angajaţii oligarhului.  Mass-media a fost afectată de influenţa Trustului Intact, în principal prin linşajele realizate de postul de ştiri Antena 3, consideră jurnalistul Petre Iancu. 

Dacă Dan Voiculescu va primi o condamnare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, acestă decizie a instanţei ar putea duce cel mai probabil la o revoluţie, mai scriu ziariştii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ