DIICOT: Comisarul Berbeceanu ar fi luat mită o maşină de 20.000 de euro

| 16 mai, 2014

Comisarul Traian Berbeceanu a venit la sediul DIICOT, unde anchetatorii îi vor aduce la cunoştinţă noi acuzaţii. El este acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri, spălare de bani şi delapidare.

„În cursul anului 2011, Berbeceanu Traian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar-şef şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat din care făceau parte R.G., C.D.E.I. şi alte persoane, a primit un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 euro, de la R.G. şi R.A., pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, şi anume, furnizarea către susnumiţi a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. U. S.R.L. ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu dispunerea efectuării unor percheziţii domiciliare ori a altor măsuri procesuale.

Pentru disimularea adevăratei naturi a circulaţiei bunului anterior menţionat s-a creat aparenţa transmiterii către Berbeceanu Traian a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI în temeiul unei convenţii oneroase translative de proprietate, deşi, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca obiect al infracţiunii de dare de mită şi, respectiv, al infracţiunii corelative de luare de mită, precum şi prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, având drept consecinţă scoaterea frauduloasă a bunului în cauză din patrimoniul societăţii”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Comisarul este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar.

El a fost eliberat din arest în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara, de a purta arme sau de a comunica cu persoanele implicate în dosar. Astăzi, Curtea de Apel Alba au decis că Traian Berbeceanu nu mai trebuie să se prezinte în fața organelor judicare. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Traian Berbeceanu a fost acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

Fostul şef al BCCO Alba lucrează acum pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ